Špagety s mletým mäsom a smotanovou omáčkou
Kto by nemal rád špagety. Nepoznám dieťa, ktoré by medzi svoje najobľúbenejšie jedlá nezaradilo práve túto pochúťku. Ja vám ponúkam recept, ktorý vznikol náhodou a len z toho, čo sme zrovna mali doma.
Potrebujeme:
500 gramov mletého mäsa, hovädzie a bravčové pol na pol
400 gramov lúpaných, pasírovaných paradajok
1 balíček Vitana gurmánske nahrubo mleté bylinky
1 smotana do omáčok
1 cibuľa
1 balík špagiet
Postup prípravy:
Mäso si najskôr naložíme do gurmánskych byliniek. Pridáme k nemu i najemno nakrájanú cibuľu a necháme cez noc odležať.
Rozohrejeme si panvicu a mäso na nej osmažíme tak, aby pustilo šťavu. Keď pustí šťavu, miešame a dusíme do zmäknutia. Ťažko odhadnúť čas, je potreba ochutnať. Keď mäso zmäkne, pridáme k nemu pasírované paradajky. Pomiešame a spoločne podusíme. Ako poslednú pridáme smotanu do omáčok a necháme prevariť asi desať minút. Omáčka s mäsom sa tak stanú krémovejšími a v kombinácii so špagetami, ktoré si uvaríme podľa návodu, sa k cestovine pekne priľnú. Prajem teda dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat