Špagety s mletým mäsom a smotanovou omáčkou

Kto by nemal rád špagety. Nepoznám dieťa, ktoré by medzi svoje najobľúbenejšie jedlá nezaradilo práve túto pochúťku. Ja vám ponúkam recept, ktorý vznikol náhodou a len z toho, čo sme zrovna mali doma.

 

Potrebujeme:

500 gramov mletého mäsa, hovädzie a bravčové pol na pol

400 gramov lúpaných, pasírovaných paradajok

1 balíček Vitana gurmánske nahrubo mleté bylinky

1 smotana do omáčok

1 cibuľa

1 balík špagiet

 

 

Postup prípravy:

Mäso si najskôr naložíme do gurmánskych byliniek. Pridáme k nemu i najemno nakrájanú cibuľu a necháme cez noc odležať.

Rozohrejeme si panvicu a mäso na nej osmažíme tak, aby pustilo šťavu. Keď pustí šťavu, miešame a dusíme do zmäknutia. Ťažko odhadnúť čas, je potreba ochutnať. Keď mäso zmäkne, pridáme k nemu pasírované paradajky. Pomiešame a spoločne podusíme. Ako poslednú pridáme smotanu do omáčok a necháme prevariť asi desať minút. Omáčka s mäsom sa tak stanú krémovejšími a v kombinácii so špagetami, ktoré si uvaríme podľa návodu, sa k cestovine pekne priľnú. Prajem teda dobrú chuť.                

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Tvarohovo banánový dezert

Kuracie mäso trošku inak