Cuketová omáčka s mäsom

Opäť prichádza čas, kedy sa miesto pozdravu ahoj, pýtame, nechceš cuketu? A z cukety bude i ďalší môj recept, tak bez dlhých rečí, dajme sa do práce.


Potrebujeme:
450 gramov olúpanej cukety
700 gramov bravčového karé na plátky
1 smotana na varenie
1 červená cibuľa
Soľ
Korenie
Grilovacie korenie
Pár štipiek sušeného cesnaku
2 väčšie štipky majoránky
2 lyžice Oleja na smaženie


Postup prípravy:
Mäso si naložíme na noc do korenia na grilovanie a trošky oleja.
Cuketu si nastrúhame na hrubo a osolíme. Necháme chvíľu odstáť.
Na panvici si rozohrejeme asi dve lyžice oleja. Postupne na ňom sprudka opečieme naložené mäso. Z každej strany tak po dvoch minútkach. Panvicu som zakrývala, aby sa mäso nevysušilo.
Opečené plátky pokladieme na tanier a na výpeku, ktorý nám ostal, osmažíme najprv cibuľu a potom k nej pridáme nastrúhanú cuketu. Podlejeme trochou vody cca dve deci a dusíme do zmäknutia. Zhruba v polovici času cuketu ochutíme cesnakom a majoránkou. Pridáme smotanu na varenie, premiešame a dusíme ešte pár minút.
Zatiaľ čo cuketu dusíme, rozohrejeme si trúbu na 200 stupňov a pripravíme si zapekaciu misu.
Hotovú omáčku prelejeme do misy, pridáme do nej opečené plátky mäsa tak, aby ich omáčka zakrývala a dáme do trúby prikryté zapiecť cca na pol hodinu. Následne trúbu vypneme a necháme ešte 15 minút dôjsť. Podávame s ryžou alebo tarhoňou.     

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Tvarohovo banánový dezert

Kuracie mäso trošku inak