Tvarohovo banánový dezert

                            Dnes vám ponúkam recept, ktorý ku mne doputoval cez skupinku na Whats-appe a znel tak zaujímavo, že som sa rozhodla ho vyskúšať. V pôvodnom recepte boli pomery surovín iné, ale ja budem písať rozpis, ktorý sa mne podaril. Bez dlhých rečí, poďme na to.

 

 

Potrebujeme:

3 polotučné tvarohy

3 vajcia

3 zrelé banány (čím zrelšie, tým lepšie)

1 vanilkový puding

50 gramov práškového cukru

2 lyžice holandského kakaa

1 malý strapec hrozna bez jadierok

Trocha kokosu na vysypanie formy

Forma 24 centimetrov

 

 

Postup prípravy:

Do misy si postupne dáme  tvarohy, vajíčka, rozkrájaný banán, cukor a puding. Vyšľaháme si tekuté cesto.

Formu si vysypeme kokosom a nalejeme polovicu cesta.

Do druhej polovice primiešame kakao a vlejeme do formy. Cesto tak bude dvojfarebné.

Na povrch pokladieme nakrájané hrozno alebo iné ovocie, ktoré máme doma.

Trúbu si rozohrejeme na 160 stupňov a odokryté pečieme 60 minút. Potom tortu skontrolujeme a ak by sa cesto ešte lepilo, pridajte desať minút. Dosť zle sa to kontroluje, ale povrch torty musí byť pevný.

Tortu necháme vo forme úplne vychladnúť, potom prikryjeme alobalom a dáme vychladiť do chladničky do druhého dňa. Dezert tak ešte viacej stuhne.

Prajem dobrú chuť. U nás sa zjedlo všetko na posedenie a ešte dostali i susedia.

Komentáře

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Kuracie mäso trošku inak