Tvarohovo banánový dezert
Dnes vám ponúkam recept, ktorý ku mne doputoval cez skupinku na Whats-appe a znel tak zaujímavo, že som sa rozhodla ho vyskúšať. V pôvodnom recepte boli pomery surovín iné, ale ja budem písať rozpis, ktorý sa mne podaril. Bez dlhých rečí, poďme na to.
Potrebujeme:
3 polotučné tvarohy
3 vajcia
3 zrelé banány (čím zrelšie, tým lepšie)
1 vanilkový puding
50 gramov práškového cukru
2 lyžice holandského kakaa
1 malý strapec hrozna bez jadierok
Trocha kokosu na vysypanie formy
Forma 24 centimetrov
Postup prípravy:
Do misy si postupne dáme tvarohy, vajíčka, rozkrájaný banán, cukor a puding. Vyšľaháme si tekuté cesto.
Formu si vysypeme kokosom a nalejeme polovicu cesta.
Do druhej polovice primiešame kakao a vlejeme do formy. Cesto tak bude dvojfarebné.
Na povrch pokladieme nakrájané hrozno alebo iné ovocie, ktoré máme doma.
Trúbu si rozohrejeme na 160 stupňov a odokryté pečieme 60 minút. Potom tortu skontrolujeme a ak by sa cesto ešte lepilo, pridajte desať minút. Dosť zle sa to kontroluje, ale povrch torty musí byť pevný.
Tortu necháme vo forme úplne vychladnúť, potom prikryjeme alobalom a dáme vychladiť do chladničky do druhého dňa. Dezert tak ešte viacej stuhne.
Prajem dobrú chuť. U nás sa zjedlo všetko na posedenie a ešte dostali i susedia.
Všichni jsme si pochutnali.
OdpovědětVymazat