Cuketová omáčka s mäsom

Dnes si pripravíme recept, ktorý vznikol z toho, čo som zrovna mala doma. Nakoľko bol čas cukiet, spojila som dohromady mäsitý recept s cuketovou omáčkou.

 

 

Potrebujeme:

6 plátkov kotlety, karé

1 balíček gurmánskych byliniek od Vitany

Pol deci oleja

1 stredne veľkú cuketu, zruba 300 gramov

2 bujóny

750 mililitrov vývaru

1 smotana na šľahanie

Štipka majoránky

Štipka bazalky

Štipka cesnaku

Štipka rasce

Prípadne malá hrsť polievkových byliniek

2 lyžice múky

 

 

Postup prípravy:

Mäso si naklepeme a naložíme do gurmánskych byliniek a oleja. Necháme chvíľu odstáť.

Nakrájame si cibuľu najemno, cuketu olúpeme a nakrájame na malé kocky.

Na panvici si   rozohrejeme olej a postupne naň krátko osmažíme kotlety.

Odložíme ich stranou a na výpeku osmažíme cibuľu, zaprášime múkou a krátko opečieme.

Vo väčšej nádobe si pripravíme z bujónu vývar a zmes na panvici zalejeme.

Premiešame a ochutíme vyše uvedenými bylinkami. Necháme  chvíľku zovrieť a pridáme nakrájanú cuketu. Podusíme asi 10 minút a pridáme smotanu na šľahanie. Dusíme asi desať minút a následne pridáme kotlety, ktoré sme mali položené bokom. Spoločne dusíme asi trištvrte hodinu.

Následne vyskúšame, či sú kotlety mäkké. Cuketa sa nám pri varení úplne rozpadne a spoločne s ostatnými ingredienciami vytvorí hustejšiu omáčku. Podávame s ryžou.

 

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Tvarohovo banánový dezert

Kuracie mäso trošku inak