Cuketová omáčka s mäsom
Dnes si pripravíme recept, ktorý vznikol z toho, čo som zrovna mala doma. Nakoľko bol čas cukiet, spojila som dohromady mäsitý recept s cuketovou omáčkou.
Potrebujeme:
6 plátkov kotlety, karé
1 balíček gurmánskych byliniek od Vitany
Pol deci oleja
1 stredne veľkú cuketu, zruba 300 gramov
2 bujóny
750 mililitrov vývaru
1 smotana na šľahanie
Štipka majoránky
Štipka bazalky
Štipka cesnaku
Štipka rasce
Prípadne malá hrsť polievkových byliniek
2 lyžice múky
Postup prípravy:
Mäso si naklepeme a naložíme do gurmánskych byliniek a oleja. Necháme chvíľu odstáť.
Nakrájame si cibuľu najemno, cuketu olúpeme a nakrájame na malé kocky.
Na panvici si rozohrejeme olej a postupne naň krátko osmažíme kotlety.
Odložíme ich stranou a na výpeku osmažíme cibuľu, zaprášime múkou a krátko opečieme.
Vo väčšej nádobe si pripravíme z bujónu vývar a zmes na panvici zalejeme.
Premiešame a ochutíme vyše uvedenými bylinkami. Necháme chvíľku zovrieť a pridáme nakrájanú cuketu. Podusíme asi 10 minút a pridáme smotanu na šľahanie. Dusíme asi desať minút a následne pridáme kotlety, ktoré sme mali položené bokom. Spoločne dusíme asi trištvrte hodinu.
Následne vyskúšame, či sú kotlety mäkké. Cuketa sa nám pri varení úplne rozpadne a spoločne s ostatnými ingredienciami vytvorí hustejšiu omáčku. Podávame s ryžou.
Komentáře
Okomentovat