Tvarohová bábovka s pudingom
Receptov na bábovky mám na stránke dosť, ale takúto som ešte nepiekla. Poďte so mnou vyskúšať, je vláčna a chutí výborne.
Potrebujeme:
200 gramov polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 puding v prášku na varenie
200 gramov krištáľového cukru
250 gramov mäkkého tvarohu v tégliku
70 mililitrov mlieka
5 vajec
100 gramov masla
1 štipka soli
Postup prípravy:
Nachystáme si suroviny tak, aby boli všetky v izbovej teplote.
Oddelíme si najskôr žĺtka od bielok. Bielky jemne štipkou soli posolíme a vyšľaháme do hustej peny tak, že keď nádobu otočíme hore dnom, obsah nevypadne.
V druhej mise si vyšľaháme žĺtka s cukrom do hustej, ťahavej peny. Postupne pridáme rozpustené maslo, mlieko, tvaroh, puding, múku a prášok do pečiva. Vyšľaháme si hustejšie cesto.
Následne opatrne varechou do cesta primiešame vyšľahané bielky.
Formu na bábovku si vymažeme olejom a vysypeme strúhankou. Opatrne do nej nalejeme cesto.
Rúru si rozohrejeme na 160 stupňov a prikrytú bábovku pečieme zhruba 75 minút. Následne špilkou zistíme, či je upečená. Ak sa nebude cesto lepiť, máme hotovo.
Bábovku po dopečení necháme úplne vychladnúť, následne ju vyklopíme a môžeme podávať.
Komentáře
Okomentovat