Segedínsky guláš

Guláše sú veľkou parketou môjho manžela. Do tohto typu jedla mu teda vôbec nezasahujem. Nakoľko som sa ale zúčastnila prípravy, ale hlavne ochutnávky, recept zverejňujem.

 

 

Potrebujeme:

1 kg bravčového pliecka

20 až 30 gramov Gulášového korenia

1 kg cibule v nelúpanom stave

1       lyžica bravčovej masti

1 kg kapusty

1 až 2 lyžičky sladkej mletej papriky

250 mililitrov kyslej smotany

250 mililitrov smotany do omáčky, prípadne šľahačkovej smotany

zásmažka na zahustenie

 

 

Postup prípravy:

Mäso si nakrájame na kocky a ochutíme gulášovým korením. Necháme cez noc v chladničke odležať.

Cibuľu si nakrájame najemno. Kapustu si, pokiaľ je dlhá, nakrájame na menšie kúsky a vytlačíme z nej prebytočnú šťavu.

V hlbokej panvici alebo hrnci si rozohrejeme masť a mäso si orestujeme. Keď pustí šťavu, pridáme k nemu najemno nakrájanú cibuľu a premiešame. Dusíme spoločne až do doby, kedy sa cibuľa nezačne rozpadať a mäso nebude mäkké. Následne pridáme kapustu, premiešame a necháme spoločne dusiť. Ak by chýbala šťava, podlejeme trochu vodou a necháme dusiť. Vody dáme len toľko, aby mäso neplávalo, ale dusilo sa.

Pridáme lyžičku až dve sladkej papriky a premiešame.

Ak už máme kapustu skoro mäkkú, pridáme kyslú smotanu a aby v tégliku nič nezostalo, nalejeme do neho vodu a vlejeme do guláša.

následne pridáme i smotanu do omáčok a rovnako do tégliku napustíme vodu,, aby sa vypláchol a vlejeme ju do guláša. Všetko zamiešame a necháme prevariť.

Keď sa smotany v guláši prevaria, zahustíme zásmažkou buďto instantnou, alebo si ju na vedľajšej panvici pripravíme z múky a oleja.

Pokrm zahustíme, necháme chvíľku prebublať a odstavíme.

Podávame s knedľou.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Tvarohovo banánový dezert

Kuracie mäso trošku inak