Morčacie stehná na zelenine

Morku sme tu ešte snáď ani nemali. Tak si pripravíme jednoduchý recept tak, aby nám všetkým chutilo.

 

 

Potrebujeme:

1300 gramov morčacích stehien

Soľ

Mleté čierne korenie

1 smotana na šľahanie, alebo do omáčok

1 červená paprika

1 zelená paprika

1 stredne veľká červená cibuľa
1 kocka vývaru

Olej na vysmážanie

 

 

Postup prípravy:

Morčacie stehná si nakrájame na plátky, pokiaľ ste kúpili mäso v celku. Ak už plátky máte, tento krok môžete preskočiť.

Osolíme a okoreníme si ich z každej strany a dáme bokom.

V hlbokej panvici si rozpálime olej a stehná postupne sprudka z každej strany krátko opečieme, asi minútu, a dáme bokom.

Na výpeku, ktorý nám zostal z mäsa si orestujeme cibuľu a papriky, ale len tak do polomäkka. Pridáme smotanu a necháme asi desať minút prevariť. Do tégliku od smotany si dáme kocku vývaru a zalejeme horúcou vodou. Obsah poriadne rozmiešame a prilejeme k omáčke.

Necháme chvíľu prevariť a odstavíme.

Opečené stehná si naskladáme do pekáča a zalejeme omáčkou, ktorú sme si práve pripravili.

Rúru si rozohrejeme na 150 stupňov a stehná pečieme do zmäknutia zhruba  hodinu. Ak by ešte neboli hotové, pridajte čas.

Podávame s ryžou alebo cestovinou.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Tvarohovo banánový dezert

Kuracie mäso trošku inak