Morčacie stehná na zelenine
Morku sme tu ešte snáď ani nemali. Tak si pripravíme jednoduchý recept tak, aby nám všetkým chutilo.
Potrebujeme:
1300 gramov morčacích stehien
Soľ
Mleté čierne korenie
1 smotana na šľahanie, alebo do omáčok
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 stredne veľká červená
cibuľa
1 kocka vývaru
Olej na vysmážanie
Postup prípravy:
Morčacie stehná si nakrájame na plátky, pokiaľ ste kúpili mäso v celku. Ak už plátky máte, tento krok môžete preskočiť.
Osolíme a okoreníme si ich z každej strany a dáme bokom.
V hlbokej panvici si rozpálime olej a stehná postupne sprudka z každej strany krátko opečieme, asi minútu, a dáme bokom.
Na výpeku, ktorý nám zostal z mäsa si orestujeme cibuľu a papriky, ale len tak do polomäkka. Pridáme smotanu a necháme asi desať minút prevariť. Do tégliku od smotany si dáme kocku vývaru a zalejeme horúcou vodou. Obsah poriadne rozmiešame a prilejeme k omáčke.
Necháme chvíľu prevariť a odstavíme.
Opečené stehná si naskladáme do pekáča a zalejeme omáčkou, ktorú sme si práve pripravili.
Rúru si rozohrejeme na 150 stupňov a stehná pečieme do zmäknutia zhruba hodinu. Ak by ešte neboli hotové, pridajte čas.
Podávame s ryžou alebo cestovinou.
Komentáře
Okomentovat