Obrátené rezne
Dnes vám ponúkam recept, ktorý poznám už dlho, ale nejaký čas trvalo, než som sa rozhodla ho vyskúšať i doma. Je to ale dobrota, tak poďte skúšať so mnou.
Potrebujeme:
700 gramov bravčového mäsa, ja som použila karé, kotletu
Strúhanku na obaľovanie
Soľ na dochutenie
1 lyžička vegety alebo vývaru v prášku
3 vajcia
3 lyžice sladkého kečupu
3 lyžice plnotučnej horčice
1 hrsť sušenej cibule
2 dcl vody
Postup prípravy:
Mäso najprv nakrájame na plátky. Ak už plátky máme, tento krok môžeme preskočiť.
Mäso si umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Najprv ho osolíme a obalíme z každej strany v strúhanke a poukladáme vedľa seba do mikroténového vrecka. Vrecko z boku uzavrieme a takto pripravené mäso naklepeme najprv z jednej strany, aby sa strúhanka lepšie dostala dovnútra. Opatrne vrecko s mäsom otočíme a naklepeme i z druhej strany.
Takto pripravené mäso naukladáme na tanier a postupne obalíme vo vajíčku a dáme stranou.
Na panvici si rozohrejeme olej a mäso z každej strany osmažíme len tak, aby sa vaječná zmes zatiahla. Je to zhruba minúta z každej strany.
Pekáč si vymastíme olejom a opečené mäso doň naskladáme.
Zatiaľ čo mäso odpočíva, pripravíme si omáčku. V dvoch deci vody si rozmiešame Vegetu alebo vývar v prášku, tri veľké lyžice kečupu a tri lyžice horčice a pridáme sušenú cibuľu a necháme chvíľočku odstáť. Ak by sa vám omáčka zdala málo výrazná, pridajte ešte podľa chuti tak, aby žiadna z chutí príliš nevyčnievala.
Omáčkou mäso polejeme a dáme piecť do trúby predhriatej na 180 stupňov na 70 minút. Po hodine mäso skontrolujeme a prípadne pridáme čas. Ja som to po hodine pečenia ešte nemala hotové, tak som pridala ešte desať minút.
Podávame s ryžou, alebo cesnakovou tarhoňou. Recept na tarhoňu nájdete na bloku.
Komentáře
Okomentovat