Kuracia zmes v tortile

                    Dnes k vám prichádzam s receptom, ktorý vznikol spojením niekoľkých receptov dohromady. Výsledok? I dcéra, ktorá sa za mäsom príliš nehrnie si pochutnala.

 

 

Potrebujeme:

1 kg kuracích pŕs

Korenie na Čínu

1 cibuľa

1 lyžica oleja

1 paradajkový pretlak

 

1 červená paprika

4 vajcia

1 hrsť kukuričného škrobu

1 hrsť sezamových semienok

500 ml vody na podlievanie

2 lyžice sójovej omáčky

1 lyžica oleja na vysmážanie

 

 

Postup prípravy:

Deň vopred si naložíme mäso do korenia na Čínu, pridáme do misy ešte cibuľu a trochu oleja. Všetko pomiešame a dáme na noc do chladničky odležať.

Tesne pred opečením do naloženej zmesi zamiešame štyri surové vajíčka a hrsť kukuričného škrobu. Necháme 20 minút odstáť.

V hrnci si rozohrejeme olej a osmažíme na ňom naložené mäso. Vajíčka so škrobom na mäse urobia cestíčko a mäso tak chutí inak. Po orestovaní pridáme paradajkový pretlak a premiešame. Zmes začne celkom prskať, tak do nej postupne vlejte pripravenú predvarenú vodu v kanvici. Následne ešte pridáme najemno nakrájanú papriku, sezamové semienka a ochutíme sójovou omáčkou. Podusíme do zmäknutia. Zmes bude trošku hustejšia, ale to vôbec nevadí. My sme si ako prílohu zvolili tortilu, takže to potom z nej nevyteká.

Prajem dobrú chuť.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Tvarohovo banánový dezert

Kuracie mäso trošku inak