Kuracia zmes v tortile
Dnes k vám prichádzam s receptom, ktorý vznikol spojením niekoľkých receptov dohromady. Výsledok? I dcéra, ktorá sa za mäsom príliš nehrnie si pochutnala.
Potrebujeme:
1 kg kuracích pŕs
Korenie na Čínu
1 cibuľa
1 lyžica oleja
1 paradajkový pretlak
1 červená paprika
4 vajcia
1 hrsť kukuričného škrobu
1 hrsť sezamových semienok
500 ml vody na podlievanie
2 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica oleja na vysmážanie
Postup prípravy:
Deň vopred si naložíme mäso do korenia na Čínu, pridáme do misy ešte cibuľu a trochu oleja. Všetko pomiešame a dáme na noc do chladničky odležať.
Tesne pred opečením do naloženej zmesi zamiešame štyri surové vajíčka a hrsť kukuričného škrobu. Necháme 20 minút odstáť.
V hrnci si rozohrejeme olej a osmažíme na ňom naložené mäso. Vajíčka so škrobom na mäse urobia cestíčko a mäso tak chutí inak. Po orestovaní pridáme paradajkový pretlak a premiešame. Zmes začne celkom prskať, tak do nej postupne vlejte pripravenú predvarenú vodu v kanvici. Následne ešte pridáme najemno nakrájanú papriku, sezamové semienka a ochutíme sójovou omáčkou. Podusíme do zmäknutia. Zmes bude trošku hustejšia, ale to vôbec nevadí. My sme si ako prílohu zvolili tortilu, takže to potom z nej nevyteká.
Prajem dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat