Panenka na smotane a paradajkách

    Mali sme ešte bravčovú panenku, tak si manžel povedal, že ju dobre a chutne pripraví. Tento krát som mala len jednu úlohu, naložiť, sadnúť ku stolu a zjesť.

Potrebujeme:
500 gramov bravčovej panenky
100 gramov šalotky
250 ml smotany na šľahanie
250 gramov paradajok
Bylinková soľ
250 ml vývaru z Masoxu


Postup prípravy:
Panenku si nakrájame na medailonky.
Ochutíme ju bylinkovou soľou.
Šalotku si nasekáme najemno.
Pekáč si jemne vymažeme olejom, na dno nasypeme šalotku a na šalotku poukladáme panenku.
Paradajky si rozkrojíme na polovice a na každý kúsok panenky dáme jednu polovicu paradajky.
Zalejeme šľahačkovou smotanou a do prázdneho kelínku od smotany si vhodíme jeden masox a zalejeme ho horúcou vodou. Rozmiešame a keď sa bujón rozpustí, podlejeme panenku vývarom.
Dáme piecť na 180/190 stupňov zhruba na 75 minút.
Podávame s ryžou.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Hrnčekový koláč s tvarohom a slivkami