Recept na pečivo bez kysnutia

Ak potrebujete rýchlorecept na pečivo, keďže vám zrovna zavreli obchod, ponúkam výborný recept na žemle a bagety, ktorý som práve vyskúšala.

 

 

Potrebujeme:

600 gramov hladkej múky

370 mililitrov vody

1 lyžička cukru

1 lyžička soli

50 mililitrov oleja

42 gramov droždia živého, alebo 1 balíček sušeného droždia

 

 

Postup prípravy:

                                Z uvedených surovín vymiešame nelepivé cesto. Následne tvarujeme žemle a bagety, môžeme ich potrieť kečupom, poklásť šunkou a syrom a zapiecť. Pečieme na 250 stupňov 12 minút.

Ak by sa cesto pri tvarovaní lepilo, dosypte ešte trochu múky.

Dobru chuť.

 

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Panenka na smotane a paradajkách

Donutky s donutkovača

Hrnčekový koláč s tvarohom a slivkami