Sviečková na smotane
Receptov na sviečkovú na smotane je plný internet. Nikdy som nemala odvahu sviečkovú pripravovať sama. Všetko je však poprvé, tak sme sa s manželom dali do práce, aby nakoniec vznikol tento recept.
Potrebujeme
1500 gramov hovädzej sviečkovej na plátky
800 gramov koreňovej zeleniny – mrkva petržlen zeler – balíčky sa dajú kúpiť priamo v obchode
1 červená cibuľa
1 masox
2 smotany do omáčky
Soľ
korenie
1 dcl vína
Voda na podliatie
1 brusnicový kompót
1 šľahačka v spreji
Postup prípravy:
Mäso si z každej strany osolíme a okoreníme. Následne ho sprudka opečieme z každej strany asi minútku a dáme bokom..
Všetku zeleninu si nakrájame na drobné kocky.
Pripravíme si hlboký pekáč, a vložíme do neho prvú polovicu zeleniny.
Na zeleninu naskladáme všetko mäso a prikryjeme druhou časťou zeleniny.
Rúru si rozohrejeme na 150 stupňov a prikrytý pekáč s mäsom a zeleninou do nej vložíme na 4 hodiny. Priebežne kontrolujeme, či sa voda príliš nevyparuje.
Keď je mäso i zelenina mäkká, pekáč vytiahneme a necháme máličko schladnúť. Mäso si dáme bokom a omáčku zlejeme do väčšieho hrnca. Necháme zovrieť, pridáme smotanu a masox a asi desať minút povaríme. Následne omáčku odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérom. Podávame s knedľou, brusnicovým kompótom a kopčekom šľahačky.
Komentáře
Okomentovat