Sviečková na smotane

            Receptov na sviečkovú na smotane je plný internet. Nikdy som nemala odvahu  sviečkovú pripravovať sama. Všetko je však poprvé, tak sme sa s manželom dali do práce, aby nakoniec vznikol tento recept.

 

 

Potrebujeme

1500 gramov hovädzej sviečkovej na plátky

800 gramov koreňovej zeleniny – mrkva petržlen zeler – balíčky sa dajú kúpiť priamo v obchode

1 červená cibuľa

1 masox

2 smotany do omáčky

Soľ

korenie

1 dcl vína

Voda na podliatie

1 brusnicový kompót

1 šľahačka v spreji

 

 

Postup prípravy:

Mäso si z každej strany osolíme a okoreníme. Následne ho sprudka opečieme z každej strany asi minútku a dáme bokom..

Všetku zeleninu si nakrájame na drobné kocky.

Pripravíme si hlboký pekáč, a vložíme do neho prvú polovicu zeleniny.

Na zeleninu naskladáme všetko mäso  a prikryjeme druhou časťou zeleniny.

Rúru si rozohrejeme na 150 stupňov a prikrytý pekáč s mäsom a zeleninou do nej vložíme na 4 hodiny. Priebežne kontrolujeme, či sa voda príliš nevyparuje.

Keď je mäso i zelenina mäkká, pekáč vytiahneme a necháme máličko schladnúť. Mäso si dáme bokom a omáčku zlejeme do väčšieho hrnca. Necháme zovrieť, pridáme smotanu a masox a asi desať minút povaríme. Následne omáčku odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérom. Podávame s knedľou, brusnicovým kompótom a kopčekom šľahačky.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Tvarohovo banánový dezert

Kuracie mäso trošku inak