Paradajková omáčka s kuracím mäsom

 Dnes si uvaríme recept, ktorý vznikol úplnou náhodou. Mala som naložené kuracie stehenné rezne, a nevedela som, čo k ním. Tak vznikol tento recept.

 

 

Potrebujeme:

4 kuracie vykostené stehenné rezne

1 stredne veľká cibuľa

Grilovacie korenie

1 masox

400 gramov lúpaných paradajok

100 mililitrov sladkého kečupu

Bylinky na špagety a pizzu

Olej na smaženie

hrsť múky

 

 

Postup prípravy:

Stehná si na noc naložíme do zmesi grilovacieho korenia a trochy oleja.

Na druhý deň ich zprudka  opečieme a dáme stranou.

Na výpeku zo stehien si osmažíme cibuľku, zaprášime ju  múkou a krátko orestujeme. Podlejeme vývarom, 500 mililitrov a necháme zovrieť. Pridáme lúpané paradajky a kečup, ochutíme bylinkami na špagety. Pokiaľ by sa vám omáčka zdala príliš kyslá, pridajte ešte kečup.

Keď omáčka zovrie, vrátime do nej opečené stehná a podusíme, kým mäso nezmäkne.

Podávame so špagetami, alebo inou cestovinou.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Tvarohovo banánový dezert

Kuracie mäso trošku inak