Paradajková omáčka s kuracím mäsom
Dnes si uvaríme
recept, ktorý vznikol úplnou náhodou. Mala som naložené kuracie stehenné rezne,
a nevedela som, čo k ním. Tak vznikol tento recept.
Potrebujeme:
4 kuracie vykostené stehenné rezne
1 stredne veľká cibuľa
Grilovacie korenie
1 masox
400 gramov lúpaných paradajok
100 mililitrov sladkého kečupu
Bylinky na špagety a pizzu
Olej na smaženie
hrsť múky
Postup prípravy:
Stehná si na noc naložíme do zmesi grilovacieho korenia a trochy oleja.
Na druhý deň ich zprudka opečieme a dáme stranou.
Na výpeku zo stehien si osmažíme cibuľku, zaprášime ju múkou a krátko orestujeme. Podlejeme vývarom, 500 mililitrov a necháme zovrieť. Pridáme lúpané paradajky a kečup, ochutíme bylinkami na špagety. Pokiaľ by sa vám omáčka zdala príliš kyslá, pridajte ešte kečup.
Keď omáčka zovrie, vrátime do nej opečené stehná a podusíme, kým mäso nezmäkne.
Podávame so špagetami, alebo inou cestovinou.
Komentáře
Okomentovat