Kuracie mäso v paradajkovej omáčke

                     Dnes si uvaríme niečo trošku jednoduchšie. Recept vznikol z núdze, kedy som nevedela, čo uvariť. Mali sme chuť na kuracie, ale tak nejak inak než bežne.


Potrebujeme:
1 kg kuracích pŕs
1 červená cibuľa
2 plechovky lúpaných paradajok
1 väčší paradajkový pretlak
1 balíček korenia Italské bylinky, - ak nemáte, skúste korenie na špagety
1 lyžica kryštálového cukru
1 kocka Masoxu
2 až 3 štipky sušeného cesnaku
soľ a korenie podľa potreby
pol deci oleja
olej na smaženie
1 šľahačková smotana
1 hrsť hladkej múky


Postup prípravy:
Mäso si nakrájame na kocky a naložíme si ho do bylinkového korenia a pol deci oleja. Necháme cez noc odstáť. Pokiaľ nemáte čas, naložte mäso aspoň na dve tri hodiny ráno.
Cibuľu si nakrájame na jemno. Stranou si pripravíme asi trištvrte litra vývaru z kocky Masoxu.
Najprv si osmažíme cibuľku, na ktorej následne orestujeme mäso asi päť až sedem minút. Je ho dosť veľa, potrebuje svoj čas. Následne ho podlejeme vývarom a necháme chvíľu dusiť.
Pridáme paradajky a pretlak a pomiešame. V tejto chvíli sa chuť mäsa dosť zmení, tak ho trošku oslaďte, nech omáčka nie je kyslá od paradajok. Chute sa následne prepoja, ale pokiaľ by to bolo dosť mdlé a nevýrazné, skúste trošku posoliť, ale opatrne. Pridáme cesnak a ak sa vám omáčka už chuťovo bude zdať tak akurát, podusíme všetko do mäkka. Potom si zmiešame smotanu s múkou a zahustíme. Necháme prevariť asi päť minút a odstavíme.
Podávame s ryžou. Nám chutilo, tak prajem dobrú chuť i vám.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Tvarohovo banánový dezert

Kuracie mäso trošku inak