Karfiolová zmes so zemiakmi

                            Receptov na karfiol je pomerne dosť, ale my si dnes urobíme jeden, ktorý je takzvane z jedného pekáča, čo vám ušetrí čas a energiu.

 

 

Potrebujeme:

1 karfiol zhruba 500 gramov v očistenom stave

8 menších zemiakov, zhruba 65 gramov

1 červená cibuľa

200 mililitrov šľahačkovej smotany

200 gramov strúhaného syra

8 malých paradajok, alebo jedna veľká cca 100 gramov

4 vajcia

Soľ na ochutenie

Čierne mleté korenie

Hrsť byliniek do polievky

 

 

Postup prípravy:

Karfiol si očistíme a dáme ho variť do polomäkka v osolenej vode.

Než sa karfiol uvarí, nakrájame si cibuľu na jemno, paradajky na osminky, pripravíme si do misky dve vajíčka, ktoré si ochutíme. V druhej miske si zmiešame ďalšie dve vajíčka so smotanou a taktiež ich ochutíme soľou a korením.

Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Keď sa karfiol uvarí, necháme ho vychladnúť.

Následne si najprv na oleji orestujeme cibuľu do polomäkka, pridáme nastrúhané zemiaky a asi päť minút restujeme. Ako posledné pridávame paradajky, ktoré len krátko orestujeme. Zmes odstavíme a začneme sa venovať karfiolu. Vezmeme si väčšiu misu, kde karfiol premiestnime. Postupne pridáme zemiakovú zmes a zamiešame. Dochutíme polievkovými bylinkami, soľou a korením. Následne pridáme prvé dve vajíčka a strúhaný syr. Opäť zmes premiešame. Pokiaľ by vám to nešlo varechou či metličkou, , kľudne môžete spracovávať i rukami.

Trúbu si rozohrejeme na 180 stupňov. Než sa rúra rozohreje, pripravíme si zapekaciu misu, kde premiestnime nami pripravenú zmes. Následne ju ešte polejeme vajíčkami so smotanou, prikryjeme a dáme piecť zhruba na hodinu. Ak by ani po hodine nebola zmes stuhnutá, ešte čas pridajte. Prajem dobrú chuť. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Tvarohovo banánový dezert

Kuracie mäso trošku inak