Polievka z tekvice hokkaido
Jeseň k nám prišla míľovými krokmi a k nej už neodmysliteľne patrí tekvicová polievka. jeden recept už na stránke je, ale dnes si polievku uvaríme z tekvice Hokkaido a postup bude tiež trochu odlišný.
Potrebujeme:
1 tekvicu Hokkaido – 2 kg
2 väčšie jablká
1 červenú cibuľu
7 strúčikov cesnaku
1 plechovka kokosového mlieka
1 lyžicu olivového oleja
20 gramov masla
3 štipky muškátového orechu
1 lyžička soli
3 štipky kari korenia
1 kúsok zázvoru, môže byť aj mletý
2 masoxyy
2 litre vody
Postup prípravy:
Tekvicu si rozpolíme a vyberieme z nej jadierka a dáme stranou. Následne si tekvicu nakrájame na kúsky a naskladáme na plech, na ktorý sme si dali papier na pečenie.
Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky. Potom ich pridáme k tekvici na plech.
Olúpeme si cesnak a v celku ho rozložíme medzi tekvicu a jabĺčka. Cibuľu si rozpolíme a jednu polovicu na drobno nakrájame a pridáme na plech k tekvici, jablkám a cesnaku.
Následne všetko potrieme olivovým olejom.
Rozohrejeme si trúbu na 180 stupňov a pečieme 35 minút.
V hrnci si zalejeme dve kocky Masoxu, aby nám vzniklo zhruba dva litre vývaru
Keď sa nám zelenina dopečie, plech si dáme stranou a na masle si opečieme cibuľu, pridáme kari, muškátový oriešok, zázvor a upečenú zeleninu z plechu. Všetko to zalejeme vopred pripraveným vývarom. Krátko povaríme, pridáme kokosové mlieko, a ešte asi desať minút varíme. V prípade, že by bola polievka málo slaná, dochutíme. Následne polievku rozmixujeme na krém a podávame napríklad s opečeným chlebom.
Tekvicové semienka nevyhadzujte, môžete si ich vysušiť v rúre a to tak, že si ich rozložíte na pečiaci papier, posolíte a pečiete asi pol hodinu na 150 stupňov.
Dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat