Polievka z tekvice hokkaido

                Jeseň k nám prišla míľovými krokmi a k nej už neodmysliteľne patrí tekvicová polievka. jeden recept už na stránke je, ale dnes si polievku uvaríme z tekvice Hokkaido a postup bude tiež trochu odlišný.

 

 

Potrebujeme:

1 tekvicu Hokkaido – 2 kg

2 väčšie jablká

1 červenú cibuľu

7 strúčikov cesnaku

1 plechovka kokosového mlieka

1 lyžicu olivového oleja

20 gramov masla

3 štipky muškátového orechu

1 lyžička soli

3 štipky kari korenia

1 kúsok zázvoru, môže byť aj mletý

2 masoxyy

2 litre vody

 

 

Postup prípravy:

Tekvicu si rozpolíme a vyberieme z nej jadierka a dáme stranou. Následne si tekvicu nakrájame na kúsky a naskladáme na plech, na ktorý sme si dali papier na pečenie.

Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky. Potom ich pridáme k tekvici na plech.

Olúpeme si cesnak a v celku ho rozložíme medzi tekvicu a jabĺčka. Cibuľu si rozpolíme a jednu polovicu na drobno nakrájame a pridáme na plech k tekvici, jablkám a cesnaku.

Následne všetko potrieme olivovým olejom.

Rozohrejeme si trúbu na 180 stupňov a pečieme 35 minút.

V hrnci si zalejeme dve kocky Masoxu, aby nám vzniklo zhruba dva  litre vývaru

Keď sa nám zelenina dopečie, plech si dáme stranou a na masle si opečieme cibuľu, pridáme kari, muškátový oriešok, zázvor a upečenú zeleninu z plechu. Všetko to zalejeme vopred pripraveným vývarom. Krátko povaríme, pridáme kokosové mlieko, a ešte asi desať minút varíme. V prípade, že by bola polievka málo slaná, dochutíme. Následne polievku rozmixujeme na krém a podávame napríklad s opečeným chlebom.

Tekvicové semienka nevyhadzujte, môžete si ich vysušiť v rúre a to tak, že si  ich rozložíte na pečiaci papier, posolíte a pečiete asi pol hodinu na 150 stupňov.

Dobrú chuť.            

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Tvarohovo banánový dezert

Kuracie mäso trošku inak