Mäso ala Mexico

            Dnešný recept je z kategórie od mojeho manžela, ale nakoľko som u toho bola, recept platí a zaraďujeme ho do našej rodinnej databázy. Prešiel totiž chuťovými pohárikmi celej našej rodiny, tak by bola škoda, aby sme ho nezachovali.

 

 

Potrebujeme:

1 kg bravčového zadného

2 plechovky Bonduelle mexická zmes 340 gramov v jednej plechovke

2 plechovky biele fazule v paradajkovej omáčke s chilli, 425 ml v jednej plechovke

2 červené cibule

pol lyžičky bylinkového masla

pol lyžičky sladkej pochúťkovej papriky

 1 lyžička soli

 

Postup prípravy.

Mäso si nakrájame na plátky,. V miske si zmiešame soľ, sladkú papriku a bylinkové maslo a celou zmesou plátky potrieme a necháme chvíľu marinovať.

Trúbu si zapneme na 200 stupňov a necháme rozohriať. Zatiaľ si pripravíme hrniec, ktorý môže do trúby, vymažeme ho olejom, naskladáme doň cibuľu a plátky mäsa. Následne všetko zalejeme fazuľami a mexickou zmesou.
Mierne pomiešame, aby sa zmes dostala i dolu k mäsu. Zakryté dáme piecť do trúby na dve hodiny. Podávame s ryžou.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Tvarohovo banánový dezert

Kuracie mäso trošku inak