Mäso ala Mexico
Dnešný recept je z kategórie od mojeho manžela, ale nakoľko som u toho bola, recept platí a zaraďujeme ho do našej rodinnej databázy. Prešiel totiž chuťovými pohárikmi celej našej rodiny, tak by bola škoda, aby sme ho nezachovali.
Potrebujeme:
1 kg bravčového zadného
2 plechovky Bonduelle mexická zmes 340 gramov v jednej plechovke
2 plechovky biele fazule v paradajkovej omáčke s chilli, 425 ml v jednej plechovke
2 červené cibule
pol lyžičky bylinkového masla
pol lyžičky sladkej pochúťkovej papriky
1 lyžička soli
Postup prípravy.
Mäso si nakrájame na plátky,. V miske si zmiešame soľ, sladkú papriku a bylinkové maslo a celou zmesou plátky potrieme a necháme chvíľu marinovať.
Trúbu si zapneme
na 200 stupňov a necháme rozohriať. Zatiaľ si pripravíme hrniec, ktorý
môže do trúby, vymažeme ho olejom, naskladáme doň cibuľu a plátky mäsa.
Následne všetko zalejeme fazuľami a mexickou zmesou.
Mierne pomiešame, aby sa zmes dostala i dolu k mäsu. Zakryté dáme
piecť do trúby na dve hodiny. Podávame s ryžou.
Komentáře
Okomentovat