Parmezánové kura

            Dnes vám ponúkam jednu rýchlovku, ktorú som náhodou objavila na internete. Je to jedlo nenáročné na čas a bola som taktiež prekvapená, že nám tak veľmi chutilo.

 

 

Potrebujeme:

350 gramov kuracích pŕs

1 malá cibuľa cca 50 gramov

500 gramov lúpaných paradajok v konzerve

1 balíček strúhaného Parmezánu cca 100 gramov

125 gramov Mozarely

soľ na ochutenie

korenie na ochutenie

2 lyžice oleja

2 lyžice cukru

Počet porcií 3

 

 

Postup prípravy:

Mäso si nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Necháme aspoň hodinu odstáť.

Trúbu si rozohrejeme na 200 stupňov.

Nakrájame si cibuľu na jemno a Mozarelu na kocky.

Na dvoch lyžiciach oleja si osmažíme mäso asi dve až tri minúty a vytiahneme ho na tanier. Na výpeku si osmažíme cibuľku, pridáme rajčiny a dve lyžice cukru a rozmiešame. Ochutíme soľou a korením a asi päť, šesť minút podusíme pod pokrievkou.

Pripravíme si zapekaciu misu a vlejeme do nej paradajkovú zmes, poukladáme do nej mäso a Mozarellu. Celý obsah posypeme strúhaným Parmezánom. Pečieme zhruba 15 minút. Podávame s ľubovoľnou prílohou. My sme sa rozhodli pre tarhoňu. Prajem dobrú chuť.

                     

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Tvarohovo banánový dezert

Kuracie mäso trošku inak