Parmezánové kura
Dnes vám ponúkam jednu rýchlovku, ktorú som náhodou objavila na internete. Je to jedlo nenáročné na čas a bola som taktiež prekvapená, že nám tak veľmi chutilo.
Potrebujeme:
350 gramov kuracích pŕs
1 malá cibuľa cca 50 gramov
500 gramov lúpaných paradajok v konzerve
1 balíček strúhaného Parmezánu cca 100 gramov
125 gramov Mozarely
soľ na ochutenie
korenie na ochutenie
2 lyžice oleja
2 lyžice cukru
Počet porcií 3
Postup prípravy:
Mäso si nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Necháme aspoň hodinu odstáť.
Trúbu si rozohrejeme na 200 stupňov.
Nakrájame si cibuľu na jemno a Mozarelu na kocky.
Na dvoch lyžiciach oleja si osmažíme mäso asi dve až tri minúty a vytiahneme ho na tanier. Na výpeku si osmažíme cibuľku, pridáme rajčiny a dve lyžice cukru a rozmiešame. Ochutíme soľou a korením a asi päť, šesť minút podusíme pod pokrievkou.
Pripravíme si zapekaciu misu a vlejeme do nej paradajkovú zmes, poukladáme do nej mäso a Mozarellu. Celý obsah posypeme strúhaným Parmezánom. Pečieme zhruba 15 minút. Podávame s ľubovoľnou prílohou. My sme sa rozhodli pre tarhoňu. Prajem dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat