Hustý zemiakový guláš
Ak je doma veľa práce, chce to niečo, čo zasýti. Voľba padla na sýty zemiakový guláš, tak poďme na to.
Potrebujeme:_
600 gramov špekáčikov
15 stredne veľkých zemiakov
4 červené cibule
5 gramov gulášovej papriky
15 gramov masti
2 litre vody
Soľ a korenie na dochutenie
Postup prípravy:
Cibuľu si nakrájame na jemno. Zemiaky si nakrájame na kocky a špekáčiky na plátky.
Najprv na masti osmažíme cibuľku. Po asi troch štyroch minútach, kedy cibuľka zmäkne, pridáme zemiaky. Podlejeme dvoma litrami vody, osolíme, okoreníme a necháme asi 20 minút variť. Následne pridáme špekáčiky a dochutíme maďarskou paprikou.
Necháme ešte asi desať minút prevariť a odstavíme.
Podávame s čerstvým chlebom.
Komentáře
Okomentovat