Mäsová zmes do tortily
Manžel doniesol z práce tortily, vraj kolega zle kúpil, tak sme do nich vytvorili žasnú zmes, ktorá si nás hneď získala. Tentokrát sa sporáku zhostil chlap, ale pomáhala som a bola pri všetkom, takže sa recept počíta do našej kuchyne.
Potrebujeme:
500 gramov kuracích pŕs
130 gramov papriky
180 gramov paradajok
1 červená cibuľa
Korenie pečené kura, alebo jemu podobné
Postup prípravy:
Mäso si nakrájame na drobno a necháme ho odstáť v marináde z korenia na kura a troške oleja.
Papriku a paradajky si nakrájame na drobné kocky.
Najprv si osmažíme cibuľku na oleji a pridáme k nej mäso. Orestujeme tak, aby sa mäso zatiahlo a pustilo šťavu. Keď mäso zmäkne, pridáme paradajky a papriky. Dusíme spolu do tej doby, aby sa zo zmesi vyparilo čo najviac vody a vznikla nám taká rôsolovitá hmota, ktorá z tortily nebude mať tendencie vytiecť.
Tortily sa dajú kúpiť bežne v obchode, tak vám už iba poprajem dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat