Krehký koláč s ovocím

                Dnes si spolu upečieme koláč, ktorý je výborný a jednoduchý. Zvládnu ho i začiatočníci. Je to trošku kalorická bomba, ale keď chcete ľudí pohostiť a dať si ku káve niečo dobré, s týmto koláčom neurobíte chybu.

 

 

Potrebujeme:

Na cesto:

250 gramov hladkej múky

125 gramov masla

1 vajce

125 gramov práškového cukru

kôra s polovice citróna

šťava z polovice citróna

Na krém:

1 vanilkový puding

250 gramov plnotučného tvarohu

300 mililitrov mlieka

3 lyžice cukru

ovocie na dozdobenie

 

 

Postup prípravy:

Budeme potrebovať hlbšiu misu. Odvážime si do nej múku, následne pridáme maslo, cukor, vajce. Nastrúhame si kôru z citrónu a vytlačíme šťavu z citrónu. Taktiež pridáme do misy. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky vychladiť.

Zatiaľ čo sa cesto chladí, urobíme si krém. 300 mililitrov mlieka si rozdelíme na polovice. Prvú polovicu dáme do hrnca zovrieť, do druhej polovice rozmiešame pudingový prášok. Keď mlieko zovrie, prilejeme mlieko s pudingom a miešame do zhustnutia. Keď puding zhustne, primiešame doň ešte tvaroh a cukor. Dôkladne rozmiešame.

Trúbu si rozohrejeme na 180 stupňov. Pokiaľ máte menší plech, môžete ho použiť, ale ja som na tieto účely využila guľatú formu na tortu. Vystelieme si ju papierom na pečenie, cesto do formy rozprestrieme tak, aby boli zakryté i boky formy. Na pripravené cesto rozotrieme pudingovo-tvarohový krém a na krém poukladáme ovocie, ktoré máme aktuálne doma. My sme mali jahody, tak som robila jahodovú verziu.

Pečieme podľa typu trúby asi 40 minút. Ja som to ani po tom základnom čase nemala upečené. Piekla som asi hodinu. Nebojte sa, vrch bude mäký a bude sa vám zdať, že to nie je upečené. Keď koláč vytiahnete a necháte ho stuhnúť do druhého dňa, bude vynikajúci. Dobrú chuť.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Tvarohovo banánový dezert

Kuracie mäso trošku inak