Domáce pečivo bez kysnutia

    Občas sa stane, že potrebujete upiecť pečivo doma, pretože zrovna došiel chleba, alebo ste nezohnali rožky  v obchode. Času je málo, pokiaľ by vykyslo cesto, bolo by už neskoro. Dnes vám ponúkam recept na žemle a bagety bez kysnutia.

 

 

Potrebujeme:

 600 gramov hladkej múky

370 mililitrov vlažnej vody

50 mililitrov oleja

1 celá kocka droždia

1,5 lyžičky soli

1,5 lyžičky cukru

Semienka alebo syr na posypanie, bielko na potretie

 

 

Postup prípravy.

Z uvedených surovín si vypracujeme jemne lepivé cesto a necháme ho asi 10 minút v mise odstáť. Vál si podsypeme trochou múky a tvoríme placky. Následne plníme formy na žemle tvarovanými plackami z cesta, ktoré potierame slanou vodou, alebo rozšľahaným bielkom. Môžeme posypať hrubou soľou alebo syrom.

Pečieme na 250 stupňom zhruba 10 minút.

 Z uvedenej dávky mi vyšlo šesť žemlí a šesť menších bagiet.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Tvarohovo banánový dezert

Kuracie mäso trošku inak