Zapečený karfiol so zemiakmi

Dnes si uvaríme niečo z jedného pekáča. Mám rada tieto recepty, ale tento bude predsa len trošku prácnejší na prípravu.

 

 

Potrebujeme:

1 kg karfiolu bez listov

1 kg zemiakov

1 väčšia červená cibuľa

5 strúčikov cesnaku

1 balíček strúhaného syra, ja som dala Parmazán

5 vajec

1 16 percentná smotana

300 g mäkkého salámu v celku

1 lyžička kari korenia

1 štipka bazalky

1 až 2 štipky kmínu

1 lyžička soli

Soľ na dochutenie podľa potreby

20 gramov masla

Maslo na vymazanie pekáča

 

 

Postup prípravy:

Karfiol si rozoberieme na ružičky a uvaríme v slanej vode do polomäkka, následne zlejeme a odstavíme.

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na hrubšie plátky. Uvaríme v osolenej  a kmínom ochutenej vode do polomäkka, zlejeme a odstavíme.

Cibuľu si nakrájame na jemno, salám na kocky, cesnak na plátky.

Na 20 gramoch masla si osmažíme cibuľu a na kocky nakrájaný salám. Ochutíme bazalkou, kari a osmažíme. Ako posledný pridáme cesnak a len krátko prevaríme, aby zavoňal a nespálil sa.

Zmes takto na sporáku pripravujeme asi 6 až 8 minút. Čas je orientačný.

Trúbu si rozohrejeme na 180 stupňov.

Pekáč si vymažeme maslom a naskladáme doň zemiaky. Mäsovú zmes môžeme primiešať k už uvarenému karfiolu. Spoločne všetko navrstvíme do pekáča. Ja som to so zemiakmi rovno pomiešala, až sa to zapečie ako celok.

Prikryté dáme piecť na 25 minút.

V miske si vyšľaháme so smotanou 5 vajec, ktoré osolíme. Po prvých 25 minútach pečenia pekáč vytiahneme a zmes zalejeme smotanou s vajcami a dáme piecť na ďalších 25 minút.

Po uplynutí času pekáč vytiahneme, skontrolujeme, či je všetko mäkké  a posypeme strúhaným syrom.

Trúbu vypneme a pekáč do nej ešte na zhruba desať minút vložíme, aby sa syr zapiekol, ale nespálil.

Podávať môžeme so zeleninovým šalátom. Poprajem už len dobrú chuť.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Tvarohovo banánový dezert

Kuracie mäso trošku inak