Údená polievka

Už sa dlho v receptoch neobjavila nejaká dobrá polievka. Ta údená vám snáď bude chutiť tiež.

 

 

Potrebujeme:

3 litre vody

800 gramov údených rebierok

1 balíček mrazenej zeleniny do polievky

4 stredne veľké zemiaky

50 gramov ovsených vločiek

1 vajíčko

Soľ

Korenie

 

 

Postup prípravy:

Do hrnca si nalejeme zhruba tri litre vody a vložíme do nej rebierka. Rebierka by mali byť pod vodnou hladinou. Necháme ich variť zhruba dve hodiny. Čím dlhšie sa rebierka budú  variť, tým silnejší bude vývar.

Po dvoch hodinách mäso vyberieme a necháme schladnúť. V hrnčeku si rozmiešame vajíčko s ovsenými vločkami a necháme odstáť, kým sa zelenina neuvarí. Do  polievky pridáme zeleninu a nakrájané zemiaky a necháme zeleninu povariť. Ochutíme soľou a korením. Mäso oberieme, nakrájame na malé kúsky a vrátime do polievky.

Necháme chvíľku prevariť a pridáme postupne vločky s vajíčkom, ktoré polievku pekne zahustia a krátko povaríme.

Prajem dobrú chuť.

 

 

Komentáře

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Panenka na smotane a paradajkách

Donutky s donutkovača

Hrnčekový koláč s tvarohom a slivkami