Mletákové karbenátky
Dnes si upečieme tzv. mletákové karbenátky. Hneď pochopíte, kde sa tento názov vzal.
Potrebujeme:
500 gramov mletého mäsa
1 karfiol
2 balíčky Parmazánu
4 vajíčka
1 celá hlava cesnaku
Soľ
Mleté čierne korenie
Pár štipiek Bazalky
Pár štipiek Tymiánu
3 štipky sladkej papriky
Malá hrsť majoránky
Strúhanka na obaľovanie
Postup prípravy:
Karfiol si rozdelíme na ružičky a dáme ho variť do osolenej vody do polomäkka.
Mäso si ochutíme soľou, korením a bylinkami.
Vychladnutý karfiol roztlačíme vidličkou a primiešame k mäsu a vypracujeme masu. Pridáme cesnak, syr a vajíčka a všetko dôkladne pomiešame.
Trúbu si rozohrejeme na 200 stupňov. Plech si vyložíme papierom na pečenie a zo zmesi robíme vašírky, obaľujeme ich v strúhanke a kladieme na plech.
Z uvedenej dávky mi vyšlo 13 fašírok, alebo karbenátkov, prípadne príhodnejší názov mletákov.
Mletáčky poprskáme z vrchu olejom, aby sa nespálili a dáme ich piecť. Po vložení plechu do trúby ju stiahneme na 180 stupňov a pečieme tridsať minút.
Následne ich otočíme a dopekáme ďalších tridsať minút.
Podávame s varenými zemiakmi.
Prajem už len dobrú chuť. Tá kombinácia je neskutočne dobrá.
Komentáře
Okomentovat