Mletákové karbenátky

Dnes si upečieme tzv. mletákové karbenátky. Hneď pochopíte, kde sa tento názov vzal.

 

 

Potrebujeme:

500 gramov mletého mäsa

1 karfiol

2 balíčky Parmazánu

4 vajíčka

1 celá hlava cesnaku

Soľ

Mleté čierne korenie

Pár štipiek Bazalky

Pár štipiek Tymiánu

3 štipky sladkej papriky

Malá hrsť majoránky

Strúhanka na obaľovanie

 

 

Postup prípravy:

Karfiol si rozdelíme na ružičky a dáme ho variť do osolenej vody do polomäkka.

Mäso si ochutíme soľou, korením a bylinkami.

Vychladnutý karfiol roztlačíme vidličkou a primiešame k mäsu a vypracujeme masu. Pridáme cesnak, syr a vajíčka a všetko dôkladne pomiešame.

Trúbu si rozohrejeme na 200 stupňov. Plech si vyložíme papierom na pečenie a zo zmesi robíme vašírky, obaľujeme ich v strúhanke a kladieme na plech.

Z uvedenej dávky mi vyšlo 13 fašírok, alebo karbenátkov, prípadne príhodnejší názov mletákov.

Mletáčky poprskáme z vrchu olejom, aby sa nespálili a dáme ich piecť. Po vložení plechu do trúby ju stiahneme na 180 stupňov a pečieme tridsať minút.

Následne ich  otočíme a dopekáme ďalších tridsať minút.

Podávame s varenými zemiakmi.

Prajem už len dobrú chuť. Tá kombinácia je neskutočne dobrá.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Panenka na smotane a paradajkách

Donutky s donutkovača

Hrnčekový koláč s tvarohom a slivkami