Čína Kung Pao
Dnes si uvaríme čínu na spôsob Kung pao, ale nie je to originál recept. Je to niečo, čo sa zrodilo u nás doma tak, ako na čo bola chuť.
Potrebujeme:
1 kg kuracích pŕs
2 balíčky čínskej zeleniny
1 smotana na varenie
6 strúčikov cesnaku
1 cibuľa
Hrsť sezamových semienok
100 gramov nesolených búrskych orieškov
500 ml vývaru
5 štipiek korenia na čínu
2 štipky kari korenia
1 lyžica vorchestrovej omáčky
2 lyžice sójovej omáčky
2 štipky bazalky
1 lyžica kukuričného škrobu
50 gramov masla
Postup prípravy:
Kuracie prsia si nakrájame na kocky a naložíme ich do korenia na čínu, kari, bazalky a sladkej papriky, k tomu ešte pridáme vorchestrovú, sójovú omáčku a sezamové semienka. Necháme aspoň hodinu odležať. Pokiaľ naložíte dopredu, bude to lepšie.
Na masle si osmažíme cibuľku do mäkka a prisypeme búrske oriešky. Taktiež ich dve, tri minúty osmažíme a pridáme naložené mäso, spoločne všetko urestujeme. Podlejeme 500 ml vývaru a necháme chvíľu cca 15 minút pod pokrievkou dusiť. Následne pridáme oba balíčky čínskej zeleniny. Zmes sa trochu nariedi, tak potom ešte prípadne dochuťte. Následne dusíme, až zelenina zmäkne. Na záver pridáme prelisovaný cesnak a chvíľočku podusíme. Zmiešame si smotanu s kukuričným škrobom a zmes ešte zahustíme a necháme asi desať minút prevariť.
Podávame s ryžou alebo kuskusom.
Komentáře
Okomentovat