Banánový chlebíček

Čo s banánmi    , keď už majú nezdravú farbu a nechce sa vám ich jesť? Riešenie sa vždy nájde. Dnes ich použijeme na banánový chlebíček. Kto neskúsil, môže zaexperimentovať rovnako, ako som to urobila ja. Výsledok, príznám sa, ešte bude treba dopilovať ale chuť bola super. A o to práve ide, nie?

 

 

Potrebujeme:

4 prezreté banány

150 ml mlieka

125 gramov masla

125 ramov práškového cukru

4 gramy prášku do pečiva

6 gramov sódy

300 gramov polohrubej múky

2 gramy soli

3 vajcia

1 lyžička citrónovej šťavy

60 gramov horkej čokolády, alebo čokolády na varenie

Do formy na chlebíček – maslo na vymazanie, hrubá múka na vysypanie

 

 

Postup prípravy:

V prvej miske si vyšľaháme najprv maslo s cukrom do svetlej hustej peny.

V druhej  miske si rozmačkáme tri banány, pridáme k nim citrónovú šťavu, aby nezhnedli, vajíčka a mlieko. Zmes pomiešame.

V tretej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu a soľ.

Čokoládu si nalámeme na malé kúsky.

Na striedačku k maslu pridávame zmes banánovú a zmes múčnu s práškom do pečiva a sódou. Krátko vždy zamiešame.

Na záver vmiešame nakrájanú čokoládu.

Formu si vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. Cesto nalejeme do formy.

Posledný banán pozdĺžne rozkrojíme na polovicu a položíme ho reznou stranou na vrch chlebíčku.

Trúbu si rozohrejeme na 180 stupňov a dáme piecť na 30 minút, potom znížime teplotu na 160 % a dopekáme ďalších 30 minút.

Mne sa však ani po tejto dobe chlebíček neupiekol. Tak som ešte desať minút pridala navyše.

Po upečení nechajte chvíľu vychladnúť a vyklopte. Nemala som však šťastie a milý chlebíček sa mi rozpadol. Chuťovo bol dobrý, ale bude to chcieť druhý pokus.

 

Chyby a poznatky:

Cesto na chlebíček je dosť náchylné na zrazenie, asi sa tak stalo, takže pozor, suroviny musia mať izbovú teplotu a taktiež  nevynechávajte suroviny. Nemala som hrubú múku, dala som olej a kokos miesto masla na vymazanie formy, zrejme to spôsobilo danú katastrofu.

Taktiež nezabudnite na soľ a na šťavu z citrónu, na ktorú som ja zabudla.

Prášok do pečiva a sóda v recepte nie sú náhodou. Starajú sa o to, aby v danom pomere bol chlebíček chlebíčkom, takže určite dodržať.

Hoci sa mi chlebíček rozpadol, zjedol sa. Fakt bol dobrý, ale tu som sa i ja poučila, a to už varím dlho, že neradno podceňovať pracovný postup v recepte. Tak uvidíme, kedy bude druhý pokus. Skúste a dajte vedieť do komentáru.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Tvarohovo banánový dezert

Kuracie mäso trošku inak