Šľahačková čerešňová bublanina
Dnes si spoločne upečieme čerešňovú bublaninu. Jedna už na stránkach je, ale dobrých koláčov nikdy nie je dosť, tak sa poďme pozrieť, čo budeme potrebovať.
Potrebujeme:
Zhruba 250 gramov čerešní i s kôstkou
1 hrnček práškového cukru
4 vajcia
2 hrnčeky polohrubej múky
2 smotany na šľahanie
1 prášok do pečiva
1 hrsť kokosu
1 lyžica oleja
Postup prípravy:
Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Pridáme obe smotany a pomiešame. Následne postupne pridávame múku s práškom do pečiva a vyšľaháme do hladkého cesta.
Plech si vymažeme olejom a posypeme kokosom. Nalejeme naň cesto, na ktoré rozložíme umyté čerešne.
Pečieme na 180 stupňov zhruba 30 minút. Dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat