Kuracie stehná BONEVA
Dnes vám ponúkam recept, na ktorom sa podieľali všetci členovia našej rodiny, takže preto ten zvláštny názov. Bez dlhých rečí, poďme na to.
Potrebujeme:
12 malých kuracích stehienok
3 štipky čierneho korenia
1 lyžička soli
3 štipky sladkej papriky
8 strúčikov cesnaku
1 cibuľa
1 štipka tymianu
1 štipka bazalky
1 štipka rasce
1 štipka majoránky
3 lyžice kečupu
3 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica vorcesterovej omáčky
400 mililitrov svetlého piva
Postup prípravy:
V miske si najprv zmiešame všetky sypké suroviny na marinádu. Následne pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, kečup, sójovku a vorchestrovku. Vymiešame marinádu, do ktorej na hodinu dáme všetky stehienka. Ak máte času viacej, pripravte si túto marinádu deň dopredu a mäso do nej naložte.
Trúbu si rozohrejeme na 180 stupňov a do hlbokého pekáča rozložíme naložené mäso i s marinádou. Zalejeme ho 400 ml piva a dáme na 80 minút piecť. Pečieme zakryté. Podávame s ryžou.
Nám veľmi chutilo a určite to nebolo naposledy, čo sme si takúto dobrotu uvarili .
Komentáře
Okomentovat