Kuracie stehná BONEVA

Dnes vám ponúkam recept, na ktorom sa podieľali všetci členovia našej rodiny, takže preto ten zvláštny názov. Bez dlhých rečí, poďme na to.

 

 

Potrebujeme:

12 malých kuracích stehienok

3 štipky čierneho korenia

1 lyžička soli

3 štipky sladkej papriky

8 strúčikov cesnaku

1 cibuľa

1 štipka tymianu

1 štipka bazalky

1 štipka rasce

1 štipka majoránky

3 lyžice kečupu

3 lyžice sójovej omáčky

1 lyžica vorcesterovej omáčky

400 mililitrov svetlého piva

 

 

Postup prípravy:

V miske si najprv zmiešame všetky sypké suroviny na marinádu. Následne pridáme nakrájanú cibuľu,  cesnak, kečup, sójovku a vorchestrovku.  Vymiešame marinádu, do ktorej na hodinu dáme všetky stehienka. Ak máte času viacej, pripravte si túto marinádu deň dopredu a mäso do nej naložte.

Trúbu si rozohrejeme na 180 stupňov a do hlbokého pekáča rozložíme naložené mäso i s marinádou. Zalejeme ho 400 ml piva a dáme na 80 minút piecť. Pečieme zakryté. Podávame s ryžou.

Nám veľmi chutilo a určite to nebolo naposledy, čo sme si takúto dobrotu uvarili    .

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Panenka na smotane a paradajkách

Donutky s donutkovača

Hrnčekový koláč s tvarohom a slivkami