Veľkonočný baranček
Receptov na veľkonočného barančeka je na internete nepreberné množstvo. My sme tento rok vyskúšali recept, ktorý som dostala od známej. Tak poďme na to:
Potrebujeme:
6 deci polohrubej múky
1 prášok do pečiva
4 vajcia
2 až 3 deci cukru
1 vanilkový cukor
2 deci oleja
2 deci mlieka
Postup prípravy:
Najprv si vyšľaháme cukor s vajíčkami do tuhej peny. Postupne pomaly zašľaháme olej, mlieko, múku a prášok do pečiva. Vznikne nám tekuté cesto.
Formu na barančeka si vymastíme olejom a vysypeme kokosom. Nalejeme cesto, ktoré bude siahať zhruba dva tri centimetre pod okraj formy. Pokiaľ máte menšiu, urobte z menšej dávky trebárs o tretinu. Ale tento prepočet do klasickej formy vojde.
Trúbu si rozohrejeme na 180 stupňov a v prvej fáze pečieme prikryté 80 minút, potom odokryté ešte dvadsať minút. Môže sa však stať, že máte inú trúbu, ktorá inak pečie, je potreba si pečenie barančeka s trážiť. Špilkou kontrolujeme, či je cesto upečené. Pokiaľ sa nelepí, máme hotovo.
Komentáře
Okomentovat