Hrachová kaša

        Pri vyslovení názvu jedla hrachová kaša sa asi všetkým z nás pripomenú školské jedálne. No nakoľko sme predsa len mali chuť, tak som pripravila takú celkom jednoduchú.

 

 

Potrebujeme:

250 gramov lúpaného poleného hrachu

500 ml vody

1 lyžica masti

1 cibuľa

2 lyžice hladkej múky

Štipka soli

Štipka majoránky

Pár plátkov sušeného cesnaku, alebo dva strúčiky živého

500 ml vývaru

 

 

Postup prípravy:

Hrach si namočíme, aby trošku zmäkol. Následne ho opláchneme a nasypeme do hrnca. K hrachu hneď prilejeme pol litra vody a dáme variť. Keď hrach začne vrieť, plameň stiahneme. Zhruba po pol hodine varenia na najmenší plameň hrach osolíme a ochutíme. Necháme ešte tak 15 minút variť až hrach úplne nezmäkne a nezačne sa rozpadať.

 V druhom hrnci si rozohrejeme masť a opražíme na nej vopred nakrájanú cibuľku. Poprášime múkou a krátko osmažíme. Následne zalejeme pol litrom vývaru a necháme asi 10 minút prebublávať na miernom plameni. Potom vývar s cibuľkou pomaly vlejeme k hrachovej kaši a pomiešame. Necháme chvíľku povariť a odstavíme. Následne kašu rozmixujeme ponorným mixérom do  hladka a máme hotovo. Kašu podávame s opečeným špekáčikom.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Panenka na smotane a paradajkách

Donutky s donutkovača

Hrnčekový koláč s tvarohom a slivkami