Kuracie mäso trošku inak

Dnes vám ponúkam úplne jednoduchý recept, ktorý Vašek objavil na nete. Bol tak super, že sme teda, že sa Vašek rozhodol ho skúsiť. Výsledok výborný. Skúste:

 

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

Polovica masla

1 téglik kyslej smotany

500 ml plnotučného mlieka

2 lyžice múky

1 kurací  bujón

Pár štipiek oregána, alebo Provensálskeho korenia

 

Postup prípravy:

Mäso si nakrájame na kocky.

Do väčšieho hrnčeka cca pol litra si zalejeme kurací bujón.

Rozpustíme si maslo a mäso na ňom opečieme. Zalejeme kuracím vývarom a necháme pod pokrievkou dusiť.

Vo väčšej mise si zmiešame mlieko so smotanou a múkou dohladka. Keď mäso trošku zmäkne,  pomaly prilejeme k nemu mlieko so smotanou a miešame, aby sa smotana nezrazila a nevytvorili sa hrudky. Dochutíme ešte Oregánom a Provensálskymi bylinkami. Ešte pár minút podusíme, aby sa smotana uvarila a môžeme servírovať. Podávame s cestovinou.

Prajem dobrú chuť.            

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Panenka na smotane a paradajkách

Donutky s donutkovača

Hrnčekový koláč s tvarohom a slivkami