Kuracie mäso trošku inak
Dnes vám ponúkam úplne jednoduchý recept, ktorý Vašek objavil na nete. Bol tak super, že sme teda, že sa Vašek rozhodol ho skúsiť. Výsledok výborný. Skúste:
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
Polovica masla
1 téglik kyslej smotany
500 ml plnotučného mlieka
2 lyžice múky
1 kurací bujón
Pár štipiek oregána, alebo Provensálskeho korenia
Postup prípravy:
Mäso si nakrájame na kocky.
Do väčšieho hrnčeka cca pol litra si zalejeme kurací bujón.
Rozpustíme si maslo a mäso na ňom opečieme. Zalejeme kuracím vývarom a necháme pod pokrievkou dusiť.
Vo väčšej mise si zmiešame mlieko so smotanou a múkou dohladka. Keď mäso trošku zmäkne, pomaly prilejeme k nemu mlieko so smotanou a miešame, aby sa smotana nezrazila a nevytvorili sa hrudky. Dochutíme ešte Oregánom a Provensálskymi bylinkami. Ešte pár minút podusíme, aby sa smotana uvarila a môžeme servírovať. Podávame s cestovinou.
Prajem dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat