Závin plnený mletým mäsom

Blížila sa ďalšia oslava a ja som potrebovala vymyslieť niečo slané. Začali sme s Lukim premýšľať, čo by sme také slané upiekli. Napadla nám zaujímavá kombinácia.

 

 

Potrebujeme:

2 balíčky listového cesta už rozvaľkaného na pečiacom papieri

1 kg mletého bravčového mäsa

1 hlava cesnaku

2 cibule

Soľ

Korenie

Sušený cesnak

Sladká paprika

Sladká chili omáčka

 

 

Postup prípravy:

Cibuľku a cesnak si na oleji do mäkka orestujeme a necháme vychladnúť.

Mäso si dáme do hlbšej misy, pridáme k nemu cibuľu s cesnakom, dochutíme soľou, korením, sladkou paprikou, sušeným cesnakom a chili omáčkou.

Každý má chute trošku iné, takže je na zvážení koľko do mäsa dáte korenín.

Cesto si rozprestrieme a začneme plniť. Polovicu náplne dáme postupne na cesto. Od okrajov si necháme aspoň tri štyri centimetre miesta. Závin zrolujeme a zahneme okraje, aby mäso nevytieklo.

Rovnako naplníme aj druhý závin.

Oba záviny položíme na plech s pečiacim papierom.

Rozohrejeme si trúbu na 180 stupňov a pečieme 45 minút.

Po dopečení plech vytiahneme, a necháme vychladnúť.

Prajem dobrú chuť.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Donutky s donutkovača

Domáca pizza