Závin plnený mletým mäsom
Blížila sa ďalšia oslava a ja som potrebovala vymyslieť niečo slané. Začali sme s Lukim premýšľať, čo by sme také slané upiekli. Napadla nám zaujímavá kombinácia.
Potrebujeme:
2 balíčky listového cesta už rozvaľkaného na pečiacom papieri
1 kg mletého bravčového mäsa
1 hlava cesnaku
2 cibule
Soľ
Korenie
Sušený cesnak
Sladká paprika
Sladká chili omáčka
Postup prípravy:
Cibuľku a cesnak si na oleji do mäkka orestujeme a necháme vychladnúť.
Mäso si dáme do hlbšej misy, pridáme k nemu cibuľu s cesnakom, dochutíme soľou, korením, sladkou paprikou, sušeným cesnakom a chili omáčkou.
Každý má chute trošku iné, takže je na zvážení koľko do mäsa dáte korenín.
Cesto si rozprestrieme a začneme plniť. Polovicu náplne dáme postupne na cesto. Od okrajov si necháme aspoň tri štyri centimetre miesta. Závin zrolujeme a zahneme okraje, aby mäso nevytieklo.
Rovnako naplníme aj druhý závin.
Oba záviny položíme na plech s pečiacim papierom.
Rozohrejeme si trúbu na 180 stupňov a pečieme 45 minút.
Po dopečení plech vytiahneme, a necháme vychladnúť.
Prajem dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat