Zapekané rezne
Dnes sme si vzali na mušku výborný recept, ktorý nie je až tak ťažký a najmä je hrozne žravý. Pardón za výraz, ale keď okoštujete, tak pochopíte.
Potrebujeme:
8 kuracích vykostených stehien
Soľ
Strúhanka na obaľovanie
4 vajcia
Nálev:
300 ml vody
1 lyžica rozpusteného masla
1 lyžica kečupu
1 lyžica plnotučnej horčice
1 lyžica oleja
1 lyžička vegety
Korenie
Postup prípravy:
Stehná si z každej strany osolíme, obalíme v strúhanke a osolenom vajci.
Strúhanku na stehná poriadne pritlačte, aby sa neskĺzavala. Do vajíčka ich len jemne vložte, aby strúhanka neopadávala.
Takto obalené stehná tri minúty z každej strany osmažte na oleji.
Rozohrejte si trúbu na 180 stupňov a na pekáč si osmažené stehná rozložte. Je možné že vám do pekáča vedľa seba nevojdú, kľudne ich rozložte krížom cez seba.
Zo surovín na nálev si vymiešajte zmes, prípadne ešte dochuťte ak by bola málo slaná alebo výrazná a rezne v pekáči ňou polejte. Bude určite stačiť na osem stehien.
Zospodu tak budú rezne podliate a z vrchu poliate zmesou.
Pečte prikryté 45 minút.
Ako prílohu môžete podávať ryžu, zemiakovú kašu, alebo opečené zemiaky.
Komentáře
Okomentovat