Zapekané cestoviny so zeleninou a syrom

Dosť bolo mäsitých jedál. Dnes vám ponúkam bezmäsitý recept . Je chutný, jednoduchý a je toho veľa.

 

 

Potrebujeme:

1 karfiol

15 až 20 cheri rajčiniek

400 g šampiňónov

1 väčšia cibuľa

1 balík cestovín, vrtulky

1 balíček strúhaného syra 10 dkg

Soľ

Korenie

Olej

Počet porcií – 8 až 10

 

 

Postup prípravy:

Karfiol si predvaríme v slanej vode, alebo nad parou, ako som to robila ja do polomäkka.

Odstavíme, osolíme  a necháme vychladnúť – celkový čas asi dvadsať minút.

Na panvici si na oleji osmažíme cibuľku a huby do mäkka. Osolíme a okoreníme ich. Smažíme zhruba desať minút.

Uvaríme si cestoviny, ktoré rovnako osolíme a pridáme trošku oleja, aby sa nelepili.

Všetko necháme vychladnúť.

Nakrájame si rajčinky na štvrtinky, osolíme a okoreníme.

Jánsku misu si vymažeme olejom po dne aj po stranách.

Do misy vrstvíme postupne cestoviny, huby s cibuľkou, karfiol, rajčinky a strúhaný syr. Takéto vrstvy mi do misy vošli tri.

Rozohrejeme si trúbu na 180 stupňov a dáme zapiecť.

 

 

Poznámky:

Je možné zvoliť si i inú zeleninu, než som zvolila ja. Dôležité je však to, aby boli na cibuľke osmažené huby. Táto zmes vo finále urobí najlepšiu chuť. Dáva sa to tam všetko aj s výpekom.

Tak som vás hádam navnadila, vyskúšajte, budete mať skvelý obed na viacero dní.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Donutky s donutkovača

Domáca pizza