Zapekané cestoviny so zeleninou a syrom
Dosť bolo mäsitých jedál. Dnes vám ponúkam bezmäsitý recept . Je chutný, jednoduchý a je toho veľa.
Potrebujeme:
1 karfiol
15 až 20 cheri rajčiniek
400 g šampiňónov
1 väčšia cibuľa
1 balík cestovín, vrtulky
1 balíček strúhaného syra 10 dkg
Soľ
Korenie
Olej
Počet porcií – 8 až 10
Postup prípravy:
Karfiol si predvaríme v slanej vode, alebo nad parou, ako som to robila ja do polomäkka.
Odstavíme, osolíme a necháme vychladnúť – celkový čas asi dvadsať minút.
Na panvici si na oleji osmažíme cibuľku a huby do mäkka. Osolíme a okoreníme ich. Smažíme zhruba desať minút.
Uvaríme si cestoviny, ktoré rovnako osolíme a pridáme trošku oleja, aby sa nelepili.
Všetko necháme vychladnúť.
Nakrájame si rajčinky na štvrtinky, osolíme a okoreníme.
Jánsku misu si vymažeme olejom po dne aj po stranách.
Do misy vrstvíme postupne cestoviny, huby s cibuľkou, karfiol, rajčinky a strúhaný syr. Takéto vrstvy mi do misy vošli tri.
Rozohrejeme si trúbu na 180 stupňov a dáme zapiecť.
Poznámky:
Je možné zvoliť si i inú zeleninu, než som zvolila ja. Dôležité je však to, aby boli na cibuľke osmažené huby. Táto zmes vo finále urobí najlepšiu chuť. Dáva sa to tam všetko aj s výpekom.
Tak som vás hádam navnadila, vyskúšajte, budete mať skvelý obed na viacero dní.
Komentáře
Okomentovat