Zapekaná kuracia mňamka

Chystali sme sa opäť niečo dobré ukuchtiť, avšak stále sme nemali nejaký tvorivý nápad. Pomohol však internet a tu je výsledok. Odporúčam, je to veľmi chutné jedlo.

 

 

Potrebujeme:

400 g kuracích pŕs

Polovica hrnčeku oleja

Polovica hlávky väčšieho cesnaku – (toho sa fakt nebojte)

Soľ

Polovica hrnčeka kečupu

3 vajcia

Grilovacie cesnakové korenie

1 väčšia cibuľa

Polovica hrnčeka  vody

Štvrťka kocky Masoxu

2 kg zemiakov

100 g obyčajného masla

1 šľahačka na šľahanie

6 plátkov Eidamu

 

Počet porcií – 12

 

Postup prípravy:

Kuracie prsia si nakrájame na kocky.

Osolíme ich, dáme do misy, pridáme kečup, olej, cesnak, 1 vajce, a grilovacie korenie.

Všetko dôkladne premiešame a necháme v chladničke do druhého dňa odležať.

 

Na druhý deň si na pekáč alebo do Jánskej misy dáme štyri plátky masla. Na maslo naukladáme hranolky nakrájané zo zemiakov. Tie pred pridaním do misy ešte osolíme.

Takto upravené zemiaky dáme piecť na 15 minút na 250 stupňov na horkovzduch.

 

Kým sa zemiaky pečú, nakrájame si cibuľu na drobno a osmažíme ju na oleji zhruba tri  minútky. Pridáme mäso a restujeme len krátko tak dve minúty a podlejeme vodou.

Následne 5 minút dusíme.

Pridáme Masox a ešte dve minúty povaríme.

 

Z trúby si vytiahneme zapekaciu misu a všetko z panvice rovnomerne vylejeme na opečené hranolky.

Buďte prosím opatrní, misa hrozne páli.

Na mäso ešte naukladáme plátky masla, prikryjeme a pečieme ešte 15 minút na 250 stupňov.

 

Medzi tým si nachystáme v miske dve vajcia a rozmiešame ich so šľahačkou.

5 minút pred dopečením vytiahneme misu, zalejeme mäso šľahačkou s vajciami, na vrch naukladáme plátky syra a dáme na posledných 5 minút do trúby.

 

Poznámky:

Opatrne manipulujte s horúcou misou, aby ste si nespôsobili nejaké tie popáleniny. Keď je tam už mäso s omáčkou, bublá to docela dosť a pri poslednej fáze dávania šľahačky vajec a syra treba dávať obzvlášť pozor.

Ale stojí to za to. Je z toho určite dobrých desať dvanásť porcií. Nám hrozne chutilo, len toho bolo hroooozne veľa. No čo, dobré človek môže jesť aj tri dni.

Recept je stavaný pre väčšie zapekacie misy.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Donutky s donutkovača

Domáca pizza