Zapečené karé so strúhanými zemiakmi
Tento výborný recept som dostala od mojej kamarátky Zuzky. Bol by hriech nevyskúšať ho, vravela som si. Určite bude chutiť aj vám.
Potrebujeme:
500 g bravčového karé bez kosti, najlepšie plátky
2 stredne veľké cibule
Kilo a pol zemiakov
1 smotanu na varenie 250 ml
Olej na vymazanie pekáča
Soľ
Korenie
Postup prípravy:
Cibuľu si nakrájame na drobno. Zemiaky si nastrúhame na hrubom strúhadle. Mäso si nakrájame na kocky.
Pekáč si vymažeme olejom. Mäso si osolíme a okoreníme podľa potreby. Následne budeme v pekáči vrstviť. Na dno poukladáme mäso, naň cibuľu a na vrch zemiaky, ktoré tiež jemne osolíme a okoreníme.
Všetko zalejeme smotanou a dáme zakryté do trúby piecť na trištvrte hodinu na 180 stupňov. Potom pekáč odokryjeme a odokryté dopekáme ešte päť minút.
Následne vytiahneme a môžeme obedovať. Výhoda tohto jedla spočíva v jednoduchosti a v tom, že už nemusíte chystať žiadnu prílohu.
Tak prajem dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat