Zapečené karé so strúhanými zemiakmi

Tento výborný recept som dostala od mojej kamarátky Zuzky. Bol by hriech nevyskúšať ho, vravela som si. Určite bude chutiť aj vám.

 

 

Potrebujeme:

500 g bravčového karé bez kosti, najlepšie plátky

2 stredne veľké cibule

Kilo a pol zemiakov

1 smotanu na varenie 250 ml

Olej na vymazanie pekáča

Soľ

Korenie

 

 

Postup prípravy:

Cibuľu si nakrájame na drobno. Zemiaky si nastrúhame na hrubom strúhadle. Mäso si nakrájame na kocky.

Pekáč si vymažeme olejom. Mäso si osolíme a okoreníme podľa potreby. Následne budeme v pekáči vrstviť. Na dno poukladáme mäso, naň cibuľu a na vrch zemiaky, ktoré tiež jemne osolíme a okoreníme.

Všetko zalejeme smotanou a dáme zakryté do trúby piecť na trištvrte hodinu na 180 stupňov. Potom pekáč odokryjeme a odokryté dopekáme ešte päť minút.

Následne vytiahneme a môžeme obedovať. Výhoda tohto jedla spočíva v jednoduchosti a v tom, že už nemusíte chystať žiadnu prílohu.

Tak prajem dobrú chuť.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza