Zapečená krkovička v marináde
Cez víkend si vždy uvaríme nejakú tú dobrotku. Mala nám prísť návšteva, tak sme zvolili recept, ktorý neurazí a najmä ktorý bude chutiť. V mraziaku sme mali väčšie množstvo krkovičky, tak sme si vybrali práve recept, kde by bola krkovička šťavnatá a chutná.
Najťažšie je si všetky veci pripraviť, tak sme s Lukim už od rána chystali, aby sme obed stihli včas.
Potrebujeme:
8 plátkov krkovičky
1 lyžička soli
12 strúčikov cesnaku
2 väčšie alebo 3 menšie cibule
Na marinádu:
4 lyžice oleja
4 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica sladkej papriky
1 lyžička čierneho mletého korenia
1 lyžica medu
10 lyžíc sladkého kečupu
2 lyžičky namletých chili papričiek
Olej na potretie
Pekáč na pečenie
Postup prípravy:
Cibuľu si nakrájame na drobno a odložíme stranou. Rovnako aj cesnak si našúpeme a nalisujeme.
K cesnaku primiešame lyžičku soli a rozmiešame, aby sa spojil a vytvoril masu.
Pekáč si vymastíme až do vrchu olejom.
Plátky mäsa si naklepeme a z oboch strán potrieme zmesou zo soli a cesnaku. Postupne ukladáme na dno pekáča.
Na plátky poukladáme nakrájanú cibuľu tak, aby boli zakryté.
Zo surovín na marinádu si vymiešame omáčku, ktorú následne vylejeme na plátky mäsa.
Trúbu si rozohrejeme na 180 stupňov a prikryté mäso dáme piecť na 60 minút.
Po tejto dobe skontrolujeme, či je mäso upečené. My sme ho ešte celkom upečené nemali, tak sme pridali ešte 30 minút. Potom sme trúbu vypli a nechali ešte 20 minút dôjsť.
Ako prílohu sme podávali ryžu.
Poznámky:
Mäso už nemusíte podlievať, omáčka a olej úplne stačí. Krkovička pustí vlastnú šťavu.
Po prvých 60 minútach sa mäso už zdá upečené, ale určite ešte pridajte nejaký čas aspoň pol hodinku, aby sa poriadne prepieklo. Ak dodržíte postup, bude sa vám rozpadať na jazyku.
Chutiť bude určite, tak vám už popredu prajeme dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat