Vynikajúce zemiaky v trúbe so syrom
Mali sme chuť na mäsité jedlo a nevedeli sme, akú prílohu k nemu urobiť. Obyčajné zemiaky varené na klasiku nemáme príliš radi, americké už boli často, nafučané sa nám zasa nechcelo. Tak sme začali hľadať na internete a našli sme tak neprekonateľnú mňamku, že som ich hneď musela ísť chystať.
Potrebujeme:
Na jeden plech
10 menších zemiakov
4 vajcia
2 balíčky strúhaného syra, alebo si nastrúhajte 150 až 200 G
Soľ na ochutenie bielkov
Papier na pečenie
Postup práce:
Zemiaky umyjeme a prekrojíme na polovice aj so šupkou.
Oddelíme si žĺtka od bielok. Bielka v miske posolíme, aby mali slanú chuť nie len naslanlú ale slanú a vyšľaháme z nich sneh.
Do taniera si nastrúhame syr.
Plech si vyložíme pečiacim papierom.
Zemiaky najprv po kúskoch obalíme v bielkoch, necháme trošku odkvapkať a následne obalíme v syre a kladieme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Pokladáme ich na papier reznou stranou, aby sa neprevaľovali.
Dáme si vyhriať trúbu na 200 stupňov. Keď sa
nahreje, vložíme zemiaky piecť na 25 minút. Po dopečení ich ešte trošku
posoľte. Nebudete sa stačiť diviť, čo dostanete na tanier. Mňaaaamky. Prajem
dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat