Tiramisu bábovka

K receptu na túto skvelú bábovku ma priviedol internet. Bez veľkých rečí, poďme si povedať, čo budeme potrebovať.

 

 

Potrebujeme:

3 vajcia

200 g kryštálového cukru

1 smotana na šľahanie

50 ml oleja

280 g hladkej múky

1 prášok do pečiva

2 lyžičky rozpustnej kávy

1 lyžica vody

15 g kakaa v prášku

Troška rumu

 

 

Postup prípravy:

Dve lyžičky kávy si zalejeme lyžicou horúcej vody a necháme vychladnúť.

V mise si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Šľahajte zhruba desať pätnásť minút na najvyššiu rýchlosť, aby nám vznikla vzdušná a kompaktná pena.

K vyšľahaným vajciam s cukrom primiešame smotanu na šľahanie izbovej teploty a olej.

Všetko premiešame.

Pridáme múku s práškom do pečiva a vymiešame biele cesto.

Do misky si oddelíme zhruba päť lyžíc cesta a pridáme k nemu vychladnutú kávu, kakaový prášok a trochu rumu. Vymiešame tmavé cesto.

Bábovkovú formu o priemere 20 cm si vymažeme maslom alebo olejom a vysypeme strúhankou. Do formy najprv nalejeme svetlé cesto a následne naň tmavé. Špáradlom môžeme tmavé cesto rozryhovať a vytvoriť vzory.

Takto pripravenú bábovku dáme do vopred vyhriatej rúry piecť na 40 minút. Po dopečení skontrolujeme, či sa bábovka upiekla. Ak sa cesto na špilku nelepí, máme hotovo.

Bábovku necháme schladnúť a vyklopíme. Krájame až úplne vychladne. Môžeme ešte posypať kakaom.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza