Tekvicová polievka
Tento recept už robím dlhšie, ale až teraz som sa dostala k dopisovaniu toho, čo sa v našej kuchyni za poslednú dobu varilo.
Potrebujeme:
1 tekvicu zhruba pol kila, buď Hokaido, alebo maslovú
1 masox
1 l vody
4 stredne veľké zemiaky
Trocha oleja na smaženie
Postup prípravy:
Tekvicu si rozkrájame na osminky a vyberieme z nej dužinu a zrnká. Vymažeme si plech olejom a trúbu rozohrejeme na 180 stupňov.
Tekvicu naukladáme na plech a dáme upiecť na 20 minút do trúby.
V konvici si uvaríme vodu a do misky si zalejeme jeden liter vody na jednu kocku Masoxu.
Keď sa tekvica upečie, vytiahneme ju z trúby a necháme vychladnúť.
Hokaido sa nemusí lúpať, maslová tekvica sa lúpať musí. Olúpeme si ju a nastrúhame nahrubo.
V hrnci si rozohrejeme trochu oleja a tekvicu na ňom orestujeme. Zalejeme horúcim vývarom a necháme chvíľu podusiť.
Popri pečení tekvice si môžeme v druhom hrnci uvariť zemiaky. Tie následne, keď sa tekvica trochu podusí pridáme k tekvici a zalejeme trochou vody podľa toho, akú hustú polievku chceme mať.
V prípade mdlej chute ešte dosoľte a dokoreňte.
Dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat