Tekvicová polievka

Tento recept už robím dlhšie, ale až teraz som sa dostala k dopisovaniu toho, čo sa v našej kuchyni za poslednú dobu varilo.

 

 

Potrebujeme:

1 tekvicu zhruba pol kila, buď Hokaido, alebo maslovú

1 masox

1 l vody

4 stredne veľké zemiaky

Trocha oleja na smaženie

 

 

 

Postup prípravy:

Tekvicu si rozkrájame na osminky a vyberieme z nej dužinu a zrnká. Vymažeme si plech olejom a trúbu rozohrejeme na 180 stupňov.

Tekvicu naukladáme na plech a dáme upiecť na 20 minút do trúby.

V konvici si uvaríme vodu a do misky si zalejeme jeden liter vody na jednu kocku Masoxu.

Keď sa tekvica upečie, vytiahneme ju z trúby a necháme vychladnúť.

Hokaido sa nemusí lúpať, maslová tekvica sa lúpať musí. Olúpeme si ju a nastrúhame nahrubo.

V hrnci si rozohrejeme trochu oleja a tekvicu na ňom orestujeme. Zalejeme horúcim vývarom a necháme chvíľu podusiť.

Popri pečení tekvice si môžeme v druhom hrnci uvariť zemiaky. Tie následne, keď sa tekvica trochu podusí pridáme k tekvici a zalejeme trochou vody podľa toho, akú hustú polievku chceme mať.

V prípade mdlej chute ešte dosoľte a dokoreňte.

Dobrú chuť.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza