Syrová omáčka
Tento recept vznikol z obrovskej chuti na dobrú syrovú omáčku. Chceli sme niečo dobré, husté a sýte. Prepojiť tieto požiadavky vôbec nebolo ťažké. Veď posúďte sami.
Potrebujeme:
1 krabičku taveného syru napríklad Veselá krava
250 ML sladkej smotany
4 strúčiky cesnaku
Kúsok masla
2 štipky oregána
Soľ podľa chuti
2 štipky korenie mleté
Počet porcií4
Postup prípravy:
Do hrnca si dáme syry, smotanu, maslo koreniny a soľ. Zmes na ohni postupne vymiešame na omáčku. Chvíľku bude trvať kým sa syry rozpustia a omáčka zhustne. Po zovretí varíme ešte aspoň päť až sedem minút. Záleží od typu sporáku. Na plyne stačí tento údaj. Na sklokeramike je to o čosi viac. Určite počas varenia omáčku koštujte a pridávajte soľ, alebo iné chýbajúce koreniny.
Po odstavení omáčka ešte zhustne. Treba ju jesť hneď kým je teplá. Podávame s cestovinami.
Komentáře
Okomentovat