Švédske mäsové guľky

K rodinným obedom patril i tento. Cuketovú polievku sme si už predstavili v skoršom recepte, no druhý chod, Švédske mäsové guľky mal taktiež veľký úspech. Tak si ich poďte s nami upiecť.

 

 

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa, najlepšie mix hovädzieho a bravčového

1 väčšia cibuľa

3 lyžice strúhanky

3 žĺtky

5 štipiek Soli

5 štipiek sladkej papriky

2 štipky Korenia

250 ml vývaru

250 ml smotany na šľahanie

1 lyžica horčice

Štipka soli

Štipka korenia

 

 

Postup prípravy:

Na panvici si na oleji osmažíme cibuľku a necháme vychladnúť.

V mise si zmiešame mäso, strúhanku, soľ, korenie, papriku a žĺtky.

Pridáme udusenú cibuľku z panvice a zmiešame.

Vytvoríme zmes, z ktorej budeme tvoriť guľky.

Mali by mať priemer tak do troch centimetrov.

 

Pekáč alebo hlboký plech si vymažeme olejom a guľky doň pokladieme. Z vrchu ich tiež pokvapkáme olejom.

Dáme si rozohriať trúbu na 200 stupňov a guľky v nej pečieme 30 minút.

Následne plech vyberieme z trúby. Z plechu do misky vytiahneme upečené guľky.

Do výpeku v plechu vlejeme smotanu, vývar, horčicu, soľ a korenie. Celú omáčku premiešame.

Následne do nej z misky naukladáme guľky a opäť dáme piecť do trúby na 150 stupňov na 10 minút.

Po dopečení plech vytiahneme, necháme trochu schladnúť.

Podávame so zemiakovou kašou a brusnicovým džemom.

Džem je k tejto chuti veľmi dôležitý. Je to neskutočne dobré ako sa spojí výpek, zemiaky guľky a džem.

 

 

Poznámky:

Po 30 minútach sa guľky trošku scvrknú, aby vás to neprekvapilo.

Nebojte sa, v omáčke sa nerozpadnú.

Tak prajem dobrú chuť.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Donutky s donutkovača

Domáca pizza