Špagety s mletým mäsom
Ponúkam vám recept, ktorý je jednoduchý, chutný a zasýti.
Potrebujeme:
1 kg mletého mäsa pol na pol hovädzie a bravčové
2 veľké cibule
1 celá hlava cesnaku
500 g šampiňonov
2 konzervy krájaných rajčín
6 lyžíc kečupu
1 veľká nadrobno nakrájaná paprika
Soľ
Korenie
Sladká paprika
Oregáno
Bazalka
Postup prípravy:
Nadrobno nakrájanú cibuľku si orestujeme asi tri štyri minúty.
Pridáme mleté mäso a restujeme dve tri minútky.
Pridáme rozlisovaný cesnak a opäť premiešame a restujeme ďalšie tri štyri minútky.
K mäsu následne pridáme huby. Ak sú z mrazničky tak ako sme to mali my, restujeme pokiaľ sa nerozmrazia.
Pridáme rajčiny z plechovky, nakrájanú papriku, kečup, soľ, všetky koreniny a pomiešame. Necháme dusiť zhruba 20 minút.
Vznikne nám výborná zmes na špagety. Postupne ochutnávame a prípadne dochucujeme podľa seba.
Špagety si uvaríme zvlášť a zmes nemiešame priamo do špagiet.
Na každý tanier príde zvlášť porcia špagiet a zmesi.
Ak by ste totiž špagety zmiešali so zmesou, nasiakli by všetku šťavu a nebolo by to dobré.
Tak prajeme dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat