Smažené cuketové kolieska
Dostali sme veľkú cuketu a nakoľko máme túto zeleninu radi, rozhodli sme sa trošku zaexperimentovať a urobiť si na obed niečo netradičnejšie.
Potrebujeme:
1 väčšiu alebo 2 menšie cukety
1 balenie údeného plátkového syra
20 dkg šunky
5 vajec
Hladká múka
Strúhanka
Soľ
Špáradlá na spájanie plátkov
Postup prípravy:
Cuketu si olúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska. Tak asi na jeden centimeter.
Posolíme ju a necháme 20 minút vypotiť. Cuketa pustí vodu a bude sa s ňou lepšie pracovať.
Každý plátok následne osušíme.
Postupujeme tak, že na plátok cukety dáme plátok syra, šunky a opäť plátok cukety. Celé to spichneme špáradlom, prípadne dvoma, ak by kolieska so syrom a šunkou nedržali.
Pripravíme si cestíčko z múky a vajec a do druhej misky nasypeme strúhanku.
Cuketové kolieska obaľujeme klasicky v troj obale. Pozor, špáradlá nevyťahujte, bude sa to smažiť s nimi. Inak by sa vám cuketky rozpadli.
Po obalení smažíme buď na panvici, alebo vo friťáku na 160 stupňov zhruba desať minút.
Ako prílohu môžete zvoliť zemiaky.
Poznámky:
Dajte si záležať, aby sa cuketa poriadne zbavila vody.
Pri obaľovaní sa vám môže stať, že bude ešte vodu púšťať, tak buďte trpezliví.
Výsledok stojí za to.
Plátky šunky a syra budete musieť prekrajovať, nevojde sa to určite na plátok cukety. Mne vyhovovalo prekrojiť plátok syra na polovicu a potom ešte prehnúť. To isté som urobila aj so šunkou.
Prajem veľa zdaru a dobrú chuť. Je to vynikajúce.
Komentáře
Okomentovat