Skvelé nafúknuté zemiaky
Nie som príliš zemiakový tip a tak som si povedala, že vám prinesiem recept na vynikajúce zemiačky. Varené príliš nemusím, ale toto poteší každého. Recept je tak jednoduchý, že som si pôvodne myslela, že to hádam ani nemôže fungovať.
Potrebujeme:
10 stredne veľkých zemiakov
Soľ
Postup prípravy:
Zemiaky si umyjeme a poprekrajujeme na polovice. Každú stranu posypeme soľou. Ploché strany zemiakov trieme o seba až sa vytvorí pena. Takéto ich kladieme na plech guľatou stranou. Plochá strana ostáva hore. Soľ na plochých stranách zemiaku vytvorí vrstvičku, ktorá pri pečení napuchne a zemiačik je krásny nafúknutý. Nebojte sa soli. Skutočne zemiaky znesú veľa soli. Na jednu polovicu zemiaku pripadnú aj dve štipky. Pri vzájomnom trení polovíc zemiakov sa musí vytvoriť pena a soľ musí zájsť hlboko do vnútra, tak sa toho nebojte.
Zemiaky pečieme zhruba 50 minút a ďalších 20 minút necháme dôjsť. Záleží to podľa výkonu trúby na 180 stupňov.
Dĺžka pečenia záleží aj od veľkosti zemiakov. Treba ochutnávať. Nebudete sklamaní. Sú fakt skvelé nafúknuté a hrozne dobré. My doma to jedávame samotné bez ničoho.
Komentáře
Okomentovat