Sekaná z mletého mäsa
Dnešný recept bude z kategórie jednopekáčových. Mala som mleté mäso a premýšľala som čo s ním. Napadla mi sekaná, tak poďme na to.
Potrebujeme:
1 kg mletého mäsa
1 hlava cesnaku
1 hrsť majoránky
Soľ
Korenie
3 rohlíky
4 vajcia
1 väčšia cibuľa
Strúhanka na dohustenie
Postup prípravy:
Rožky si namočíme do vody, aby zmäkli.
Mäso si ochutíme soľou, korením, rozlisovaným cesnakom, majoránkou. Pridáme vajcia a vyžmýchané rožky. Celú zmes rukami premiesime, aby sme dostali kompaktnú hmotu. Ak by bola stále riedka, zahustíme strúhankou. Vymastíme si pekáč a z hmoty vymodelujeme bochník.
Pečieme odkryté prvých desať minút na 200 stupňov. Následne teplotu stiahneme na 150 stupňov a pečieme ešte hodinu. Ak by sa vám sekaná nepozdávala, pridajte ešte dvadsať minút.
Ako príloha sa hodí zemiaková kaša.
Komentáře
Okomentovat