Sekaná z mletého mäsa

Dnešný recept bude z kategórie jednopekáčových. Mala som mleté mäso a premýšľala som čo s ním. Napadla mi sekaná, tak poďme na to.

 

 

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa

1 hlava cesnaku

1 hrsť majoránky

Soľ

Korenie

3 rohlíky

4 vajcia

1 väčšia cibuľa

Strúhanka na dohustenie

 

 

Postup prípravy:

Rožky si namočíme do vody, aby zmäkli.

Mäso si ochutíme soľou, korením, rozlisovaným cesnakom, majoránkou. Pridáme vajcia a vyžmýchané rožky. Celú zmes rukami premiesime, aby sme dostali kompaktnú hmotu. Ak by bola stále riedka, zahustíme strúhankou. Vymastíme si pekáč a z hmoty vymodelujeme bochník.

Pečieme odkryté prvých desať minút na 200 stupňov. Následne teplotu stiahneme na 150 stupňov a pečieme ešte hodinu. Ak by sa vám sekaná nepozdávala, pridajte ešte dvadsať minút.

Ako príloha sa hodí zemiaková kaša.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza