Rozmlsané pečivo

Dnes sme vyskúšali jednu z najlepších slaných dobrôt, ktoré sme tu kedy mali. Rozmlsané pečivo to je proste bašta, ktorú si upečte, určite nebudete ľutovať.

 

 

Potrebujeme:

330 ml vody

1 lyžička cukru

70 g rozpustenej masti

1 strúčik rozlisovaného cesnaku

2 lyžičky soli

1 sáčok hríbkovej omáčky na zapekanie (Šikovné recepty, Vitana)

660 g hladkej múky

30 g čerstvého alebo necelé 3 lyžičky sušeného droždia

Nastavenie pekárne - Program Cesto

 

 

Postup prípravy:

Po vykysnutí si cesto na vále prepracujeme, nemusíme ho podsypávať, nelepí sa. Postupne tvarujeme alebo motáme rožky. Prikryjeme ich utierkou a necháme ešte tridsať minút dokysnúť.

Následne si rozohrejeme trúbu na 180 stupňov a rožky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom zmiešaným s dvoma lyžicami soli.

Pečieme na pečiacom papieri, alebo silikónovej podložke 15 minút.

Potom si ich naskladáme na mriežku, aby vychladli, avšak myslím, že sa ani toho vychladnutia nedožijú. Obaja sme na posedenie zjedli jeden celý plech.

Vyšlo mi ich 21 z uvedenej dávky. Na prvom plechu ich bolo jedenásť a na druhom desať. Robila som rožteky skôr menšie, dĺžka tak 10 centimetrov, ale stáli za to.

Ak nemáte domácu pekáreň, skúste cesto vymiesiť ručne a nechajte vykysnúť.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Panenka na smotane a paradajkách

Donutky s donutkovača

Hrnčekový koláč s tvarohom a slivkami