Plnené šampiňóny šunkou a syrom
Keď som videla tento recept, povedala som si, že ho určite musíme vyskúšať. Kombinácia húb, syru, šunky, na tom predsa človek nemôže nič pokaziť. Ak sa teda chcete prejesť tak ako sme sa prejedli my, nech sa vám páči.
Potrebujeme:
12 celých šampiňonov
1 krabičku taveného syru – 8 trojuholníčkov
100 g Eidamu – 30 percentného
100 g šunky
Soľ
Korenie
Olej na vysmážanie
5 vajec
Hladká múka
Strúhanka
Kmín
Postup prípravy:
Huby si očistíme. Musíme dať preč vrstvičku, ktorá sa nachádza pri nožičke a pod klobúčikom.
Nožičky vyrežeme a dáme ich stranou. Šampiňóny vydlabeme do tvaru mištičky, aby sa dobre plnili.
Zmes:
Zmes si pripravíme následovne. Nakrájame nadrobučko nožičky zo šampiňónov, rovnako na drobno šunku a Eidam, pridáme všetkých osem trojuholníčkov taveného syra a poriadne premiesime a vytvoríme zmes. Ochutíme ju soľou a korením.
Huby naplníme až po okraj a následne obaľujeme v trojobale. V múke vajíčku, do ktorého sme si dali trochu kmínu a soľ a v strúhanke. Obaľujte na hrubšiu vrstvu, aby vám zmes z huby nevytiekla. Nemalo by sa tak stať. Za studena je zmes homogénna, vyzerá ako pomazánka. No pri smažení sa zmes roztaví, aby nevytiekla von.
Smažiť môžete buď na panvičke, alebo vo fritovacom hrnci na 170 stupňov na desať minút. My sme smažili na dve várky po šesť hubách.
Ako prílohu je možné podávať zemiaky a ľadový šalát.
Po usmažení sme sa nemohli dočkať, kým huby aspoň trochu vychladnú.
Boli chrumkavé a šťavnaté. Zmes mi nevytiekla a krásne sa vo vnútri
roztavila. Hrozne moc sme si pochutili a dúfam, že vás inšpirujeme
k uvareniu takéhoto receptu. Je to trošku na dlho pripraviť všetky
suroviny a nakrájať ich, ale tá bohovská chuť stojí za to. Odporúčam na
sto percent a prajem dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat