Plátky na mede a zázvore
Každý recept, ktorý som vyskúšala pribudne na túto stránku. V dnešnom príspevku ma inšpiroval internet a škvŕkanie v bruchu. Priateľ pri šmejdení na internete našiel niečo, čo nás prinútilo urobiť si nebíčko v papuli ako sa populárne hovorí. Ak teda máte chuť experimentovať, čítajte ďalej,.
Šťavnaté bravčové plátky na mede a zázvore
Potrebujeme:
500 G bravčových plátkov, alebo kotliet
4 lyžice oleja
50 ML sójovej omáčky
50 ML medu (buď tekutého, alebo rozpusteného)
1 lyžičku strúhaného zázvoru
1 lyžičku cukru
1 strúčik cesnaku
Postup prípravy:
Bravčové mäso nakrájajte na plátky, osoľte, okoreňte a cez mikroténový sáčok naklepte z oboch strán.
Z medu, zázvoru, cesneku, sójovej omáčky, cukru a oleja vytvorte marinádu, v ktorej nechajte mäso aspoň pol dňa uležať v chladničke. Plátky následne z prudka osmažte z oboch strán na oleji niekoľko minút. Podávajte s pečenými zemiakmi, ryžou, alebo šalátom.
Poznámky:
Marináda je dosť riedka, nezľaknite sa toho. Do mäska ju poriadne pritlačte prstami. Počas marinovania sa marinádou krásne nasiakne.
Pozor na zázvor. Má veľmi výraznú chuť a tak jedna malá lyžička úplne stačí. Kto nemá skúsenosti z týmto druhom zeleniny, treba ho najskôr olúpať a následne nastrúhať.
Upozorňujem, že zázvor farbí na červeno, misku, v ktorej sa strúhal treba poriadne umyť.
Prajem už len dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat