Plátky na mede a zázvore

Každý recept, ktorý som vyskúšala pribudne na túto stránku. V dnešnom príspevku ma inšpiroval internet a škvŕkanie v bruchu. Priateľ pri šmejdení na internete našiel niečo, čo nás prinútilo urobiť si nebíčko v papuli ako sa populárne hovorí. Ak teda máte chuť experimentovať, čítajte ďalej,.

Šťavnaté bravčové plátky na mede a zázvore

 

Potrebujeme:

500 G bravčových plátkov, alebo kotliet

4 lyžice oleja

50 ML sójovej omáčky

50 ML medu (buď tekutého, alebo rozpusteného)

1 lyžičku strúhaného zázvoru

1 lyžičku cukru

1 strúčik cesnaku

 

Postup prípravy:

Bravčové mäso nakrájajte na plátky, osoľte, okoreňte a cez mikroténový sáčok naklepte z oboch strán.

Z medu, zázvoru, cesneku, sójovej omáčky, cukru a oleja vytvorte marinádu, v ktorej nechajte mäso aspoň pol dňa uležať v chladničke. Plátky následne z prudka osmažte z oboch strán na oleji niekoľko minút. Podávajte s pečenými zemiakmi, ryžou, alebo šalátom.

 

Poznámky:

Marináda je dosť riedka, nezľaknite sa toho. Do mäska ju poriadne pritlačte prstami. Počas marinovania sa marinádou krásne nasiakne.

Pozor na zázvor. Má veľmi výraznú chuť a tak jedna malá lyžička úplne stačí. Kto nemá skúsenosti z týmto druhom zeleniny, treba ho najskôr olúpať a následne nastrúhať.

Upozorňujem, že zázvor farbí na červeno, misku, v ktorej sa strúhal treba poriadne umyť.

Prajem už len dobrú chuť.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza